Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvik sed,leh

To FLEG :
Mladsi generace ...nevim kolik ti je, me je 38, ale asi jo, souhlas.:-)

Sprinter vs vytrvalec :
Jako priklad to není moc stastne zvolene...vim jak to myslis a vlastne při prvním pohledu na ty dva predstavitele je to i jasne, jenze není to tak jednoduche. Je to naprosto a dieametralne odlisne .

Sprinter potřebuje svaly, hodne svalu, je k tomu predurcen uz geneticky, dneska se dokonce delaji uz v dorosteneckem veku testy dlouhych vlaken, zda ten ci onen ma vůbec sanci byt TOP.
On tedy ma stravu a trenink nastaveny tak, aby nabral svaly, potřebuje výbušnou energii na kratkou dobu, ale aby nemel prebytek tuku, protože on potřebuje kratkodobe vydat všechno, pak si oddychne...

Vytrvalec nemá prakticky zadne svaly, jen ty , které potřebuje a obrovskou vydrz, jeho svaly by spalovaly spoustu kysliku, energie...a to on nepotrebuje, stravuje se a trenuje hlavne kondičku, vydrz, hlta kilometry.

Obe odvetvi na této urovni je ale uplne nekde jinde, nez nas NORMALNI clovek, který hodla zhubnout, podle tebe by mel hlavne delat kardio, jenze zpočátku nemá vydrz a tak to bude delat strasne dlouho, nez se dostane na nejakou uroven. Znova tvrdim, není to spatne, ale samotne kardio je zoufale malo, anebo, pokud uz clovek ma vydrz, trva zbytecne DLOUHO, pokud se nejedna o HIIT trenink, který bude trvat 1/4 casu a bude mit naprosto stejny vydej energie.
Jako ten tvůj cyklista a kopec..podle me je lepsi si dat ten kopec 3x za sebou, nez jet uplne zbytecne 50 km . Vydej bude naprosto stejny a tom to je.

A kulturista je kapitola sama o sobe, on NIKDY nechtel zhubnout, vetsinopu jsou to mezomorfofe, nebo dokonce endomorfove, kteří mají předpoklady k nabirani svalove hmoty. Takze on tvrde dre a pak strasne zere, aby nejen zregeneroval, ale taky nabral svaly . ( Steroidy nechame stranou )
Apropos, v soutezni forme mají i ty 120kg prasata 6-8 % tělesného tuku, coz je neuveritelny číslo, takze je to pak jen hora svalu, prakticky bez tuku.

Tim jsem chtěl jen rict, ze nic není cerne, nebo bile, je potřeba se na to podivat selskym rozumem a delat co me bavi a co ma výsledky.

Jinak se s tebou krasne debatuje.. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny