Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Španělsko

Před týdnem jsem se vrátil z dovolené ze Španělska, kde jsem byl 10 dní, letěl jsem sám. Byl jsem tam kdysi dávno jako malý, tak jsem chtěl zkusit znovu jinou oblast. Z dovolené jsem byl unesený. Nikdy mě cestování nelákalo, ale chtěl jsem si odpočinout a jelikož nemám s kým letět, letěl jsem sám s cestovkou. Delegát byl super, lidi po cestě taky i na letišti, bylo celkem dost srandy i s lidmi, které jste v životě neviděli s různými tipy - maminky s dětmi, mladší i starš lidé, všichni si dělali tak na letišti srandičky třeba z toho, co se třeba stalo a tak. Hrozně se mi líbilo, jak delegát uměl španělsky, tipl bych ho na max. 34 let, ale mluvil jako rodilý španěl, je to jeho práe, ale i tak. Hrozně se mi Španělsko zalíbilo za tu dobu, co jsem tam byl.

Domlouval jsem se tam jen anglicky, ale ve 20 letech není myslím pozdě naučit se i španělštinu, která se mi začala líbit. Jsou tam hrozně milý a úplně jiný život než tady. Jen takový poznatek, ale řidiči, tady u nás na sebe pořád troubí, jsou nervní, tam jsem za celou dobu neslyšel na křižovatkách nic. Třeba chodci, jde chodec a blíží se k přechodu a auto ho kdykoliv pustí, dokonce mě pouštěli i na červenou, nevím proč :D. Jsou hrozně milý lidi, jdete po ulici a hezká baba se na vás usměje a vy na ní. Zdá se mi, že jsou i sportovně založeni. Každý ráno si všichni chodí zaběhat jak děti, mladí tak i důchodci, ty dělají i kliky a na hrazdě cvičí, to by ti naši důchodci z Kauflandu asi nezvládli. Takymjsem si všiml, že všíchni děti nebo teenageři mají svaly a jsou namakaný, za celou dobu jsem nepotkal jeidný tlustý španělský díět, snad jen francouze a němce.

Po tom stráveném týdnu tam ybch si dovedl předtsavit tam být i delší dobu. Co vy, byli jste někdy ve Španělsku?

Jetšě nakonec něco o stánkařích. Kdyby to bylo u nás, ČOP si smlsne. Tam stánek vedle stánku a samé padělky jakýcholiv značek, jdete okolo stánku s kabelkami a hned na vás prada, gucci louis vitton a další, že levně a original :D tam tohle asi neřeší nějak. Téměř 70 % lidí tam nosí dresy Barcelony nebo jenom fotbalové žijí tam fobalem.

Předmět Autor Datum
Byl.
neoras 22.08.2016 19:40
neoras
A já ne.
Prasak 22.08.2016 20:28
Prasak
To si asi nevidel spanelsko ale len zopar vycvicenych pasakov so slapkami usmievajucimi :D (inac nev… poslední
MM.. 22.08.2016 22:02
MM..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru