Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak jezdit autobusem?

Oraznžovou nee. Místo bydliště i místo školy máš v Kroměříži. Teda pokud ta firma není přímo školní podnik, tak to asi nepůjde. Nejsem si ale jistá. Zkus se na to zeptat ve škole. Kartička jde koupit na informacích na autobusovém nádraží.
Spíš si pořiď nějakou tu čipovku. Jaké máte si už zjisti sám (pogoogli jaký dopravce u vás jezdí a co má za karty). Jestli máš nárok na studentskou, nebo osobní se bude odvíjet od toho, jestli budeš moct mít tu papírovou kartičku. K získání té čipovky je potřeba většinou vyplnit nějaký formulář (ke stažení na webu dopravce/ti ho dají na autobusáku) a v případě studentského myslím i potvrzení o studiu (malé). Pak si tu čipovku vždy dobiješ u řidiče na nějakou částku. A vždy v pondělí ráno si koupíš týdenní zpáteční Kroměříž - Hulín a zbytek týdne už jen při vlezu do busu čípneš a jedeš. Třeba na začátku si tam plácni 500,- a pak uvidíš, kolik tě bude stát týdenka. A jak často a na kolik dobíjet.
Ale neber prosím mé rady jako dogma, jsem z jiného kraje, pár let už na studenta nejezdím a vzhledem k značně nepravidelné dopravě busem nepoužívám ani žádnou kartu. Takže se ve škole informuj, jestli půjde ta oranžová na ježdění do Hulína. A pak si zjisti, jaké karty s jakými funkcemi u vás máte a podle toho se zařiď.
Já taky začínala dojíždět busem až na střední, ale člověk se otrká rychle. Svého času jsem měla vítr z ježdění vlakama (přišlo mi to dost nepřehledné) a teď na vláčky nedám dopustit :-)
Začni se otrkávat, občas si z Kroměříže zajeď do nějakého jiného města třeba za kultůrou, holkama nebo čímkoliv jiným jak vlakem, tak busem. S kámošema, nebo sám. Ať se trochu osamostatníš a nejsi vyhoukaný ;-) A vřele doporučuju vyzkoušet postupně všechny vlakové dopravce v ČR, kolikrát jsou to fakt rozdíly v cenách, pohodlí a servisu :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny