Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bakalarska prace - psychologie

Zdravím, jsem ve třetím ročníku Bc. psychologie a za půl roku mám státnicovat. Mé téma bakalářské práce je "Problematika adolescentů v ústavní péči" téma jsme s mým garantem schválně postavili takto obecně, abychom později mohli na toto téma napasovat výzkum.

Problém je ale takový, že poslední týdny mám v hlavě naprosto vymeteno a nenapadá mě nic, co bych mohl u těchto dětí zkoumat. Jedná se o výchovný ústav s maximální ostrahou (děti, které páchají trestné činy, vraždy, berou drogy). Ano, přesně toto je cílová skupina celého výzkumu. Potřeboval bych nějakou standardizovanou metodu (dotazník) který ty "méně inteligentní" děti pochopí... něco, co bude atraktivní a zajímavé.. jsem už opravdu zoufalý a tak děkuju za každou případnou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
téma jsme s mým garantem schválně postavili takto obecně, nenapadá mě nic, co bych mohl u těchto d…
Kurt 14.01.2017 20:45
Kurt
Vidim, ze je to vsude stejne. Nekde berou blby na vysoke sioly, nekde takovi radi na poradnach o tem…
Etiketka 14.01.2017 21:09
Etiketka
Lidé zde na poradně předpokládám na 99,9 % nebudou podrobně znalí psychologie a mít v hlavě vědomost… poslední
qdj 16.01.2017 10:35
qdj

téma jsme s mým garantem schválně postavili takto obecně,

nenapadá mě nic, co bych mohl u těchto dětí zkoumat

To jste s garantem fakt zmákli dokonale.

U těch dětí můžete zkoumat spoustu aspektů (jejich) života - vztahovou problematiku (Mají rodiny? Funkční?) problematiku intimních vztahů, problematiku zapojení do běžné společnosti (co budou dělat, až je z ústavu vyhodí na ulici?), drogové zkušenosti, apod.
Já jen dodám, že jste dalším příkladem toho, že na humanitní školy vezmou každého. Úplně.

Vidim, ze je to vsude stejne. Nekde berou blby na vysoke sioly, nekde takovi radi na poradnach o tematu o kterem nemaji ocividne ani paru. Pro upresneni - vis co je to standardizovana metoda? Je to doraznik, ktery uz nekdo vymyslel a ma patricnou validitu a reliabilitu. Prijde ti, ze existuje standardizovany dotaznik na vzathy? Jak to doma funguje mamce a tatkovi? Nebo co tyka drog? Ten vyzkum musi mit i nejaky prakticky vystup, ne jen konstatovat, ze v ustavu je 99% zavislych na tvrdych drogach.

Co se tyka tve posledni vety, to snad ani komentovat nebudu.. kdybys mel alespon trochu prehled o tom, jake jsou statistiky prijeti uchazecu o studium na jednoborovou psychologii, takovou blbost byst tu ani napsat nemohl. Ale jo... berou kazdeho... :puff:

Lidé zde na poradně předpokládám na 99,9 % nebudou podrobně znalí psychologie a mít v hlavě vědomosti o konkrétních standardizovaných dotaznících pro danou oblast. Jediné co mohou je zkusit pomoci dle svých laických názorů, nebo použít google. To první Vám nepřijde vhodné, to druhé můžete udělat rovněž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru