Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Syn, který užívá vaperizaci.

Do náplní pro elektronické cigarety se dává nikotin. A nikotin je jed. E-cigareta je zdravá alternativa klasického kouření. Riziko je v tom, že nezodpovědné používání může vést k předávkování nikotinem, či dokonce k prohloubení závislosti.

Já sám elektronickou cigaretu používám už asi 8 let. Přešel jsem z normálních cigaret zejména ze zdravotních a finančních důvodů.

Kouřil jsem krabičku denně, o víkendu když se šlo někam, tak i víc. Při cenně cca 80 Kč za krabičku, jsem prokouřil zhruba 30 tisíc Kč za rok..

E-cigaret jsem měl už také víc, pořizovací cena byla obvykle mezi 800 - 1500 Kč. To je ale v podstatě jednorázová investice. Náplň za 400Kč (100ml, český výrobce) mi vydrží tak na 2-3 měsíce. Musí se taky kupovat nová žhavící hlava (cívka), která náplň přeměňuje na dým. Mě vyjde jedna na 70 Kč a vydrží cca měsíc a půl, správným používáním a údržbou lze životnost významně prodloužit. Takže pokud nebudu počítat pořizovací náklady, tak provoz e-cigarety mě vyjde když moc, tak na cca 2500 na rok (kolega v práci tolik prokouří v cigaretách za měsíc).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny