Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může mi to někdo přeložit?

Zdravím, chci si koupit jeden monitor (EV2750), ano je spíš kancelářský, ale vzhled mě prostě upoutal a Eizo a i kvalita obrazu bude asi dobrá. Našel jsem jen pár recenzí anglicky a zrovna jsem se snažil přelouskat německou na prad.de Monitor mi má sloužit i na hry a proto jsem chtěl zjistit, jak velký bude input lag. Všude čtu, že stačí většině hráčů, akorát Hardcore hráčům ne. Já jsem do teď byl zvyklý na nějaký starší Dell (asi S2415H), u kterého také nevím input lag, ale stačilo mi to. Nepotřebuji prostě něco extra rychlého nebo tak, ale zas nechci abych cítil, že když něco udělám na klávesnici nebo gamepadu, tak aby to trvalo prostě než se to stane na monitoru. Proto jsem na prad.de se zaměřil na tuto oblast, ale nechápu, jaká hodnota je tedy ten input lag, google překladač mi také moc nepomohl, proto prosím někoho, kdo by to mohl přeložit a říct svými slovy, zda je to OK pro takového občasného hráče. Děkuji.
"Die Latenz ist ein wichtiger Wert für Spieler, wir ermitteln sie als Summe der Signalverzögerungszeit und der halben mittleren Bildwechselzeit. Beim EIZO EV2750 ist letztgenannte mit 5,2 ms zwar sehr ordentlich, aber mit 16,9 ms messen wir schon eine recht hohe Signalverzögerung. Insgesamt ergibt das schon recht gemächliche 22,1 ms. Für einen Büromonitor geht das voll in Ordnung, für Hardcore-Gamer ist der EV2750 aber nicht gedacht."

Předmět Autor Datum
Proč prostě nepoužiješ jiný stránky, když německy neumíš? www.displayspecifications.com
Rainy 28.03.2017 16:36
Rainy
To už jsem viděl, ale nevěděl jsem odkud berou data a dříve jsem tam viděl napsané blbosti u pár pan…
ZadeMx 28.03.2017 16:42
ZadeMx
Můj monitor (MG279Q) má 4ms a můj předchozí U2713HM měl 22ms. Na nynějším monitoru input lag praktic…
Rainy 28.03.2017 16:45
Rainy
Asi máte pravdu. Hrozně mě to mrzí, zítra jsem plánoval objednat, už jsem hledal recenze asi týden,…
ZadeMx 28.03.2017 17:02
ZadeMx
Oneskorenie signalu zavisi od toho co s tym robi elektronika monitora, a ne od panela. Ked monitor n…
MM.. 28.03.2017 18:10
MM..
Pisu ze 17ms je oneskorenie signalu a 5ms je reakcia panela a dokopy to je 22ms.
MM.. 28.03.2017 18:07
MM..
Díky, už jsem se rozhodl, že do toho nepůjdu. Prostě kancelářšký PC no, doufal jsem, že to bude lepš… poslední
ZadeMx 29.03.2017 10:56
ZadeMx

Můj monitor (MG279Q) má 4ms a můj předchozí U2713HM měl 22ms. Na nynějším monitoru input lag prakticky necítím, ale je to taky umocněno tím, že má 144Hz, tudíž je všechno dvakrát plynulejší, než na 60Hz. Ten Dell s 22ms jsem rušil právě kvůli input lagu.
Můžu říct, že nic horšího, než vysoký input lag, neexistuje (co se monitorů týče). Vydržel jsem to cca půl roku, pak jsem volal do Dellu, jestli s tím jde něco dělat, ti se ani nepokoušeli a vraceli dobrovolně peníze (asi jsem nebyl sám, co si na to stěžoval).
Jak na tom bude 17ms, to nebudu tipovat, já bych to, z vlastní zkušenosti, neriskoval.

Asi máte pravdu. Hrozně mě to mrzí, zítra jsem plánoval objednat, už jsem hledal recenze asi týden, všechno jsem načetl a vypadalo to, že to bude parádní monitor na vše. Hlavně mě to zarazilo z důvodu, že EV2450 i EV2455 mají neskutečně nízký lag, tak jsem čekal něco podobného i tu. K tomu EV2750 používá panel jako U2715H, který dosahuje taky mnohem mnohem lepších výsledků, nedovedu si to vysvětlit. Asi Eizo tlačí lidi, aby si připlatily 10k na Foris, ale jako 30000 za monitor dát bohužel nemůžu. Ach jo, to mě teda sakra mrzí, nejsem profi hráč, ale třeba při střílečkách to prostě pozoruji a tohle by mi tedy asi nedalo a také bych vracel, takže asi ani nebudu pokoušet. Děkuji za odpovědi každopádně, pomohl jste mi.

Oneskorenie signalu zavisi od toho co s tym robi elektronika monitora, a ne od panela.
Ked monitor napriklad nejak upravuje pohyb aby bol plynulejsi, jak TV, tak mas oneskorenie celu jednu snimku (u 60Hz teda 1/60s), ptz TV najprv caka na dalsiu snimku a az potom zacne zobrazovat to co je "medzi nimi", od tej predoslej. Preto v TV ked clovek chce hrat tak by mal vediet vypnut v menu TV taketo hovadiny.

V tom monitore urcite ta elektronika robi nieco navyse, inac by to nemalo takto dlhe oneskorenie, caka to z nejakeho dovodu na dalsiu snimku kym zobrazi tu predoslu, ptz 1/60 je presne tych 16,6ms a pochybujem ze to je nahoda.

Díky, už jsem se rozhodl, že do toho nepůjdu. Prostě kancelářšký PC no, doufal jsem, že to bude lepší all-rounder, ale tímto by pro mě haslo hraní. Holt si rok počkám na starém a budu doufat, že se věci hýbnou lepším směrem, protože v současné chvíli mi přijde, že snad s každým monitorem bych musel dělat větší kompromisy. Ještě jednou díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru