Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Impregnace proti klíšťatům

Ahoj, mate nekdo tuseni jakym zpusobem funguje impregnace obojku pro domaci zvirata, aby odpuzovali klistata? Vyrabim latkovou pirkyvku a chtel bych ji podobnym zpusobem naimpregnovat.. Napadlo me ji nechat vylezet v nejakem roztoku, ale nevim, jestli by to melo stejny ucinek jako napr. ty gumove obojky a hlavne pak, aby to nebylo neprijemne samotnemu pejskovi (zapach).. Pripadne qby to vubec fungovalo a nemelo to jen tydenni ucinek

Predem dekuji

Předmět Autor Datum
to by si musel vytvoriť takú tkanin,ktorá by v sebe v nejakých mikrokapilárach alebo mikrodutinách v… poslední
audax 16.05.2017 11:22
audax

to by si musel vytvoriť takú tkanin,ktorá by v sebe v nejakých mikrokapilárach alebo mikrodutinách vedela tú účinnú látku nejakým spôsobom udržať a postupne vylučovať,bežné tkaniny to nedokážu a dostupné odpudzujúce zlúčeniny sa vzhladom na to,že sú to obvykle dobre rozpustné chemikálie vo vode, odparie velmi rýchlo,takže by bolo nutné tú základnú tkaninu podlepiť nejakou porovitou alebo inak vypreparovanou hmotou a odskúšať,ako dlho účinnú latku v sebe udrží a či to prípadne pes z toho nevytlačí,keď sa na tom bude vrtieť takže pravdepodobne najschodnejšie v domácich podmienkach by bol nejaký softshell na báze climalite a spol..
tie účinné látky,ktoré je možno považovať za normálnych okolností za neškodné pre teplokrvné živočíchy a človeka a nemajú zároveň nejaký obťažujúci zápach majú obvykle účinnú dobu 5-16 hodín,takže nieje až tak jednoduché nájsť v domácich podmienkach vhodnú hmotu,do ktorej by nasiakli a zároveň sa len pomaly uvolňovali tak,aby ich účinok zostal niekolko mesiacov,len čistá látko to obvykle nevyrieši,tá vyschne najmä v letných mesiacoch velmi rýchlo..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru