Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje nějaký rychlokurz ekonomiky?

Zdravím.

Existuje nějaký rychlokurz ekonomiky?
Mám být zvolený za člena SVJ v domě. A mám pocit, že to tam s financema dřív nebylo úplně košér.
Hledám nějaký rychlokurz ( buď v Brně nebo korespondenční ), abych věděl co je to výsledovka apod, a aby mě neoblbli s nějakýma úplnýma chujovinama.
A kdyby u toho bylo něco o předpisech stavebních, kontroly požárníků a podobné záležitosti s termínama, vůbec bych se nezlobil. I když tohle je asi stavařská záležitost.

Je mi jasný, že naskakuju do rozjetého vlaku. Vůbec se mi to nechce dělat. Ale buď to vezmu já, nebo jeden se o to hodně snaží aby to mohl rozkrást. A vím, že to studium nebude na měsíc.

Díky za rady.

Předmět Autor Datum
o požiarnych predpisoch Ti velmi radi poradia na miestnom hasičskom zbore, prezradia Ti aj potrebné…
audax 28.06.2017 13:27
audax
Díky za tipy. Mám pocit, že se se toho zblázním. Třeba: Spousta prací při rekonstrukci domu se dělal…
Nol 28.06.2017 15:45
Nol
Ale co s tym teraz chces riesit ak existuje faktura a ak ta praca je urobena a bolo zaplatena spravn… poslední
MM.. 29.06.2017 09:34
MM..

o požiarnych predpisoch Ti velmi radi poradia na miestnom hasičskom zbore, prezradia Ti aj potrebné termíny a pomooôžu určite aj vypracovaním požiarneho statútu spravovanej budovy,ktorý určite už aj existuje,ak nie,tak ho daj čo najrýchlejšie vypracovať,kontrola požiarnej ochrany a všetkého okolo toho je spravidla nutná v lehotách každých 12 mesiacov,to tiež poradia a prevedú požiarni technici od oblastného/miestneho hasičského zboru,môžeš si najať aj externú firmu,ktorá tieto prehliadky a potvrdenia ohlídá za Teba,ale to môže byť za určitých okolností zbytočne drahé,ohladne ekonomických záležitostí si môžeš pozrieť napr. nejaké rekvalifikačné kurzy na miestnych úradoch ap,na ekonomických kurzoch sa ovšem PO a spol neučí,to nespadá do ekonomiky,o potrebných revíziách plynových a elektrických zariadení/rozvodov a spol sa môžeš informovať v dodavatelských plynárňach a elektrárňach,rovnako o prípadných revíziách výťahov u firmy zabezpečujúcej servis výťahov/pokial v dome sú/

Díky za tipy.
Mám pocit, že se se toho zblázním.
Třeba: Spousta prací při rekonstrukci domu se dělala bez písemné objednávky. Snažím se najít nějaká pravidla pro ústní objednávky a google mě zatím směřoval k Občanskému zákoníku.
Našel jsem stránku, kde píšou Nový Občanský zákoník (úplné znění) Znění od 28. 2. 2017 ( konkrétně tady http://www.podnikatel.cz/zakony/novy-obcansky-zako nik/uplne/ ) a uzavírání objednávek jsem tam ještě nenašel. Dnes budu mít dlouhý večer.

Ale co s tym teraz chces riesit ak existuje faktura a ak ta praca je urobena a bolo zaplatena spravna suma podla faktury, tak nemas co riesit. Kde sa co bude objednavat ries do buducnosti ked si clenom, a ne do minulosti zaplatene a hotove veci. Teda ak to nebola cena 10nasobana oproti normalu apod.
Sprava domu IMHO neni ekonomika, ale proste hospodarenie subjektu, mas X penazi a zalpatis Y penazi na veci a ostalo ti X-Y penazi. Nic viac v tom neni. Robi to kazda hausfrau.
P.S. tie pravidla a zakony si hladaj kvoli sebe pre buducnost, aby nikto nenapadol potom teba ze si to robil zle a objednaval blbe firmy apod. Ja nie som clenom spravy nicoho tak neviem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru