Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se připravit na cestu do Vídně? Co bude třeba platit? Co zajistit?

Zdravím,
rád bych se zde zeptal uživatelů, kteří třeba často cestují z ČR do Vídně a zpět.

Chceme se vyhnout dálnici a nekupovat kvůli tomu dálniční známku, ale předpokládám, že tak i tak se bude něco platit (do Berlína se taky nejde dostat jen tak). Co třeba povinná výbava? Slyšel jsem, že v Rakousku chtějí i hasičák (nejsem řidič, tak netuším). Je něco co bych měl vědět?

Mockrát děkuji všem, co si na mě uděláte čas. Klidně se ptejte na nějaké doplňující otázky.
Snad jen ještě napíšu, že se jedná o jednodenní výlet na koncert do Vídně.

Přeji hezký večer!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
O hasičáku nevím, ale pro všechny lidi by prý měla být v autě reflexní vesta. Raději si to ověř, já…
L-Core 26.07.2017 23:20
L-Core
A když už se ptám a vím, že jsi do Vídně cestoval. V předchozím postu jsem posílal odkaz na Mapy.cz,…
Eessencia 27.07.2017 00:38
Eessencia
Tak už jsem si to asi zjistil.. • Od roku 2016 tam nesmí auta nesplňující normu Euro 2.. (to nevím c…
Eessencia 27.07.2017 02:55
Eessencia
Osobne auta tam mozu vsetky, tie obmedzenia su v rakusku zatial pre nakladne. Ale aj keby tak cokolv…
MM.. 27.07.2017 08:10
MM..
Ach, takže emisní známka není třeba, to jsem rád. Slečna z toho je dost na nervy :D Mrknu na to, ta…
Eessencia 27.07.2017 09:56
Eessencia
Možná blbost,ale pozor,kde auto necháš. Nevěř,že zlí lidé jsou jen u nás a jinde je ráj na zemi. Na… nový
kozakl 27.07.2017 13:16
kozakl
Ale chod. 90% aut na tom P+R bude luxusnejsich, to by musel byt zlodej po 5 poldeci. nový
MM.. 27.07.2017 21:47
MM..
je jedno kde se koncert kona - nejlepsi parkoviste je Leopoldau.. hlavne je temer vzdy prazdne.. nap… nový
pl 28.07.2017 14:37
pl
Nikdy jsem za parkoviště ve Vídni neplatil (u Metra-velkoobchodu je zadarmo), tak nevím. A na letišt… nový
L-Core 27.07.2017 22:09
L-Core
... a extra platene tunely mas v linku od Prasak, to su ale tusim vsetko dialnicne tunely takze bez…
MM.. 26.07.2017 23:42
MM..
na dalnici na VIden je hromada radaru, hlavne v miste kde se dalnice vetvi na Brno-Stockerau- Viden,… nový
pl 28.07.2017 14:34
pl
hasiaci prístroj je povinný len pre nákladné vozidlá,pre osobné vozidlá je len doporučovaný,bacha na… poslední
audax 28.07.2017 18:25
audax

O hasičáku nevím, ale pro všechny lidi by prý měla být v autě reflexní vesta. Raději si to ověř, já už si tam netroufám jezdit, tak nevím ;-) edit: koukám na prasakův odkaz, tak je to benevolentnější, než jsem si myslel..

Když pojedeš přes Břeclav/Reintal, jsi mimo dálnici (tedy nic neplatíš), cesta slušná, ve Vídni jsi za hodinu (Brüner Strasse), snadno se dostaneš až do centra/k Dunaji. Než bylo v Česku Makro, jezdili jsme tak pravidelně do Metra.

Na letiště (pokud bys koncert konal tam) se mi zdá nejpohodlnější cesta přes Bratislavu. Odbočka z SK dálnice, max. půl hodiny, není kde zabloudit

A když už se ptám a vím, že jsi do Vídně cestoval. V předchozím postu jsem posílal odkaz na Mapy.cz, kde je přímo konání onoho koncertu. Nevěděl bys náhodou jaké tam jsou ceny placených parkovišť? Mělo by tam být i neplacené, ale předpokládám, že to bude narvané a stejně budeme muset parkovat jinde.

A celkově ta Vídeň, když tam budeme jezdit autem i po centru, je potřeba třeba ta emisní nálepka nebo nějaké jiné poplatky? Něco na co si dát pozor?

Tak už jsem si to asi zjistil..
• Od roku 2016 tam nesmí auta nesplňující normu Euro 2.. (to nevím co je, ale slečna určitě bude vědět)
• Emisní nálepka je povinná (cca 25€)
• Parkoviště P+R, kterých je tam hromada a kolem místa konání koncertu jsou hned 3, stojí jen 3.4€ na celý den (www.parken.at)

Juchů, začínám se v tom trochu orientovat!!! :))

Ještě jednou všem díky :P

Osobne auta tam mozu vsetky, tie obmedzenia su v rakusku zatial pre nakladne. Ale aj keby tak cokolvek z roku >2000 by malo splonovat euro normu aspon 3, je to v technicaku. Keby bola povinnost aj pre osobne musel by si vybavovat plaketu na STK, ale neni to zatial povinne pre osobne auta.

Ano parkovat je lepsie na P+R cim viac mimo centra tym lepsie, a potom ist nejakym metrom alebo inym "vlakom" / elektrickou, P+R sa robia prave preto blizko stanic metra apod. Musis aj ratat s tym ze aj okolo koncertu bude dost plno, tak si pripadne uz dopredu pozri aj vzdialenejsie a aj ze jaky listok na metro ci na co potom potrebujes aby si sa dostal k miestu konania (alebo si urobit polhodinovu prechadzku a ist peso)

Ach, takže emisní známka není třeba, to jsem rád. Slečna z toho je dost na nervy :D
Mrknu na to, ta mapa P+R parkovišť je fajn, takže se něco určitě najde.. jdu si ještě pogooglovat to MHD, ať je vše v pořádku.

Fakt moc děkuji:) Jsem v tomto marnej a radši si nechám vše potvrdit, než abych řekl/věděl blbost..
To víš, já jsem celý život zakopaný v Pardubicích, tohle vše je pro mě nové (a to mi bude 25).

Nikdy jsem za parkoviště ve Vídni neplatil (u Metra-velkoobchodu je zadarmo), tak nevím. A na letiště nejedu svým autem, ale nechám se zavézt, zaparkování na nutné vystoupení a vyložení kufrů přímo před terminálem je také zdarma.

A nakonec, s Favoritem bych se už do Rakouska stejně neodvážil ;-)

... a extra platene tunely mas v linku od Prasak, to su ale tusim vsetko dialnicne tunely takze bez dialnice sa do nich nedostanes :) Tie rychlostne cesty okolo viedne su platene normalnou dialnicnou nalepkou, takze aj tym sa musis vyhnut. Ja osobne na tvojom mieste zaplatim tych 8,6e ak mozes na 10dnovu nalepku a netrtim sa po lokalkach (pozor na rychlost, oni na lokalkach radi meraju rychlost a fotia tych co nechu ist po dialnici ale idu rychlostou jak na dialnici :D Ale aj na dialnici su fotaky)

na dalnici na VIden je hromada radaru, hlavne v miste kde se dalnice vetvi na Brno-Stockerau- Viden, je tam stovka, mozna i 80.. ted nevim jiste

na okrskach plati 100

nejvetsi rozdil oproti ceskym predpisum - zakazova znacka (napr. zakaz predjizdeni, omezena rychlost, atd.) plati v Rakousku DO ZRUSENI, v Cechach po krizovatku.. hned kousek za Drasenhofen je krizovatka s 80kmh+zakazem predjizdeni, 80kmh konci asi 50m za krizovatkou, predjizdeni asi pul kilometru dale.. a je tam prerusovana cara.. stavaji tam s civilnim strelcem a chytaji to casto, jezdim tam denne :)

hasiaci prístroj je povinný len pre nákladné vozidlá,pre osobné vozidlá je len doporučovaný,bacha na reflexné vesty-vodič ju musí mať v dosahu vo vozidle,nie niekde schovanú v kufri a podobne a reflexnú vestu musí mať každý,kto v prípade poruchy opustí vozidlo,takže je lepšie ich mať k dispozícii viac,ideálne tolko,kolko je počet prevážaných ludí....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru