Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerozhodnosť, egoizmus

Dobrý deň.
Mám veľký problém. Som veľmi nerozhodná a zahľadená do seba. Nedokážem povedať nie ani áno ohľadom čohokoľvek. Trpia tým hlavne ľudia, ktorí ma majú radi a vždy keď kvôli mne stratia trpezlivosť, tak ich musím nahrádzať ako nejaké koleso na aute na mnohých sociálnych sieťach ľuďmi, ktorých ani nepoznám. Tu sa však kolobeh opakuje a nik nie je dosť dobrý, ale ani zlý, a tak len naoko udržiavam kontakty, aby som sa mala komu posťažovať a využiť ich pozornosť, kým mne na nich nezáleží.
Myslíte, že by som mala navštíviť odbornú pomoc alebo prestať byť takou egoistkou? Dokážem niekedy psychicky dozrieť a naučiť sa nevyužívať záujem iných vo svoj prospech a rozhodnúť sa niekedy v prospech nich alebo im aspoň prestať ubližovať svojou nerozhodnosťou?

Ďakujem.

Předmět Autor Datum
Nedokážem povedať nie ani áno ohľadom čohokoľvek. Nerozhodnost je blbá vlastnost, často pramenící z… poslední
Prasak 07.08.2017 11:43
Prasak

Nedokážem povedať nie ani áno ohľadom čohokoľvek.

Nerozhodnost je blbá vlastnost, často pramenící z nízkýho sebevědomí. Nechceš říct ano, protože se ti to nehodí, ale nechceš říct ne, abys neurazila druhou stranu. Napřed se nauč říkat NE, pro druhou stranu to je lepší, když má jasno. Skuteční přátelé a kamarádi tvoje NE budou akceptovat. Ono umět říct NE ti vytvoří osobní prostor, aby tě každej nevyužíval. Nemusíš všechno složitě odůvodňovat, proč NE. Stačí říct: Ne, tohle nechci. Ne, tohle se mi nelíbí. Ne, do toho nejdu. Proč ne? Prostě nechci, nelíbí se mi to, nestojím o to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru