Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Odpočet radiátorov"

Dobrý večer, tak ma teraz napadlo,... Ako sa u Vás, asi skôr v SK rieši spotreba tepla v bytovom dome. Máme na každom radiátore "krabičku" s ktorej nám chodia spočítať (niečo ako starou SIM, rozmer kredit karty ) spotrebu. - ide mi o to či aj u Vás behajú "neznámi" ľudia po celom byte aby "zrátali" spotrebu? Osobne sa mi to nepozdáva (ved ani polícia nemôže iba tak behať po dome,-nie to ešte neznámi civil). Známy ktorý je síce z iného sídliska vraví že to má riešené inak. - jednoducho mu do bytu nikto nelezie. Je možné- až má niekto podobné skúsenosti že mi "radiátormerač" kartu podá medzi dverami a já čestne, sám "obehám" radiátory v každej izbe?
Nerobím nič nelegálne ale nechcem aby cudzí ľudia vedeli ako biedne žijem-nehovorím o tom že prídu nečakane- žiadny oznam a ja napr. nemám upratané alebo som po opici. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Opravdu nemusíš tyto lidi do bytu pouštět. Potom ale zaplatíš průměrnou spotřebu a to může být dalek…
kozakl 17.08.2017 09:06
kozakl
Dakujem, skúsim ešte zistiť nejaké info z bytového družstva. Nie že by mi to nejak extra vadilo 1x z… poslední
eR 17.08.2017 23:04
eR

Opravdu nemusíš tyto lidi do bytu pouštět. Potom ale zaplatíš průměrnou spotřebu a to může být daleko víc,než "protopíš",teda pokud nejedeš na plno. U nás na "šetření" vznikl zákon,který šetřílky nutí stejně platit. Je to na delší výklad. Ano,nové modely jsou bezdrátové,ale popravdě - stejně dodnes netuším,co vlastně odečítají. Vyznat se v poměrných veličinách není jednoduché,navíc údaje z měřičů dělají asi 30%,ostatní je dopočet.

Dakujem, skúsim ešte zistiť nejaké info z bytového družstva. Nie že by mi to nejak extra vadilo 1x za rok ale jednoducho načo?-prečo nemáme bezdrôtové? spýtam sa správcu. Možno mu to hodilo nejaké dukáty do vačku a preto nám obstaral niečo zastaralé keďže iné vchody činžiaku( Máme dlhý spojený činžiak z cca. 15 vchodmi a každé 3-4 rieši iný domovník) tie posledné to majú bezdrôtové,-a vyzerajú inak-merače. Všimol som si ich teraz na návšteve. Majú ich namontované dlhšie než mi všetci v našom vchode, a nechodí k nim nikto. Ešte raz dakujem za odpovede ale toto už asi budem musieť riešiť na schôdze. PS. vo vyúčtovaní sa viac ako 30x riešila oprava výťahu pritom je celý "rozje..ný". Iné vchody asi radšej vymenili komplet výťah a konieckoncom ich to stojí menej+ majú pekný moderný. Asi máme na 3.14ču správcu-domovníka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru