Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Steroidy

Chcel by som sa spýtať či je možné aby som v 16-tich rokoch nabral nejakú svalovú hmotu s cvičením a steroidmi. Viem že je blbosť vôbec nad tým uvažovať ale mám hrozne rýchly metabolizmus a len cvičením nevidím žiadne výsledky. Ako dlho by asi trvalo než by sa začala z tých steroidov tvoriť nejaká svalová hmota?

Předmět Autor Datum
Hned na zaciatok zabudni na to. Za prve zo steroidov sa ziadna svalova hmota netvori. Ta sa tvori z… poslední
fleg 18.08.2017 09:53
fleg

Hned na zaciatok zabudni na to.
Za prve zo steroidov sa ziadna svalova hmota netvori. Ta sa tvori z bielkovin, ktore sa stiepia na aminokyseliny a tie su zakladnou zloskou pre rast svalov. Nemusim ti hovorit, ze bielkoviny ziskavas stravou a nie injekciami, ci tabletkami.
Steroidy napomahaju rastu svalov, ci uz regulaciou alebo budovanim struktury svalovej hmoty.
Problemom steroidov je asi tento...ovplyvnuju tvoju prirodzenu hormonalnu rovnovahu v tele, pretoze dajme tomu, ze mas prirodzenu hladinu testosteronu 100...ta ti beha, ale tvoje telo ho vzdy doplni na 100. Drbnes si steroid (obcas staci dokonca len jeden raz) a ten ti zvysi hladinu na 120, cim telo "zlenivie" a prestane vyrabat prirodzeny testosteron. Vysledkom je, ze ked prestanes steroid uzivat tvoja prirodzena hladina nebude zrazu 100, ale 80, co bude celkovy negativny vplyv na tvoje zdravie.
Negativne ucinky steroidov si vygoogli sam.
Aj tak mam pocit, ze sa skor pytas na doplnky stravy, cize rozne megamass blbosti a proteinove prasky. V tvojom veku neodporucam, kostra sa ti stale vyvija aj tak by si mal cvicit opatrnejsie a nepretazovat organizmus a ked vedlajsim ucinkom roznych gainerov byvaju prave zaludocne problemy (dostanes naraz do tela megadavku energie, co tiez nie je zrovna 2x zdrave).
Okrem toho v 16 ti aj tak nejako extra svalova hmota rast nebude, ja som zacal cvicit cca v tomto veku a po 2 rokoch som sa dopracoval na uroven "'plazovy borec", cize to, ze posilujem vidiet bolo, ale ziadne extra velke svaly som nemal. Mal som ten sity problem co ty, ektomorfnu postavu a moja vaha sa zasekla na 70kg (pri 178cm) a nie a nie ju zvysit. Na druhej strane som nemal na seba skoro ziaden tuk a celu hmotnost tvorili svaly, cize som vyzeral lepsie ako 80kg borci rovnakej vysky, co zrali rozne megamasy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru