Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ebay

Pozor! záleží také na způsobu dopravy v aukci, pokud je tam international priority shipping, tak se ti k ceně aukce a k ceně dopravy připočete částka (která ne vždy je vidět v Estimated - uvidíš ji před potvrzením) může být třeba 20% ceny. Sice jsem si podrobně četl podmínky, kde není jednoznačně tvrzeno, zda poplatek zahrnuje i poplatky v cílové zemi (ČR), ale pak mě překvapilo, že přijel Kurýr DHL a jen předal krabici s Alienwarem v ceně 30000 a nic jsem neplatil (ačkoli i na DHL stránkách jsem četl, že si účtují pětikilo + 2% ceny [zboží nebo DPH, nevím], což je víc než 200 Kč u české pošty , což je víc než 92 Kč při "ruční deklaraci", kam bych musel vážit cestu osobě). Trčelo to 2 týdny v Praze, jen hovor z DHL, zda chci si sám deklarovat zboží nebo nechat od nich.

Jednou přišly brýle z USA za 900 a taky to bylo asi 1měsíc zdržení, nejdřív dopis s žádostí o deklaraci a fakturu a pak po 2 týdnech to přivezla česká pošta chtěla nějaké 400, kde to rozpočetli za těch 200Kč jako poplatek + 200Kč za DPH.

Také jsem si chtěl objednat nějaké zboží přímo z eshopu z USA. tam jsem narazil i na takové záležitosti, jako že jsou různé způsoby placení cla jako DDP ,CIF?COB), že se clo vztahuje jen na odesilatele atd... Tak jsem si to rozmyslel

zde: http://www.investopedia.com/terms/c/cif.asp :

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny