Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozumíte někdo ženám?

To není moc trefné přirovnání. Jezdím. Jezdím už dlouho a zřejmě i docela dobře, s ohledem na skutečnost, že má jízda nevyžaduje každou chvíli výměnu "auta". Ovšem někdy to zaskřípe, občas i chcípne a odmítá nastartovat. Jsem však kutil, takže nakonec to vždy dám zase dopořádku, ale nemůžu říct, že by mi to nevadilo. Vlastně mi každá taková příhoda sebere kus života i nadšení do příštích oprav.

Každopádně mi ale nepřijde nejchytřejší řešit jakoukoli problematiku s někým, kdo je v ní hmotně či emočně zainteresován a má tedy přirozenou tendenci snažit se manipulovat závěry pro něj výhodným směrem. To znamená nebudu zjišťovat kvalitu zboží tím, že se zeptám trhovce, jestli je kvalitní; nebudu zjišťovat vinu podezřelého tím, že se jej zeptám jestli zločin spáchal; nebudu zjišťovat inteligenci ženy tím, že se jí zeptám jestli je blbá; apod.
Když se podržím tvé oblasti aut, nebudu zjišťovat kvalitativní vlastnosti auta na základě informací od prodejce(Jó, to je špičková kára, ta se prostě povedla. Jenom leješ benál a o víc se nestaráš), ale poptám se raději na zkušenosti ostatních uživatelů.

Možná je to zajímavý styl myšlení, každopádně daří se mi s jeho aplikací v životě celkem dobře. Když se kolem sebe rozhlížím, tak bych dokonce řekl že výrazně lépe než mnoha těm, jejichž myšlení se snažím pochopit a stále mi nedává smysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny