Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvláštní chování policie na dálnici

Ahoj,
dneska jsem potkal na dálnici policii a jsem z toho setkání poněkud rozpačitý. Ono se ve finále nic nestalo, ale jejich chování totálně nechápu. A třeba tu bude někdo, kdo ví PROČ tohle udělali.

Dnes, cca 20:30, dálnice D8 ve směru na Prahu, asi na pátém kilometru jsem za sebou viděl v dálce modrý maják. Provoz minimální, ale v pravém pruhu jelo pár kamionů, tak jsem jel v levém cca 130. Vozidlo s majákem jelo asi tak 140. Už z dálky, řekl bych tak 300m mě problikávali dálkovýma (kdyby to bylo civilní auto, tak bych řekl, že to je nějaké zfetované telátko se zákazem řízení). Tak jsem se zařadil mezi kamiony a přibrzdil, než milostpáni projedou. Ještě než mě dojeli, začali problikávat auto předemnou (zase nesmyslně daleko). Jednalo se o pomalovaný policejní VW Transporter, takové ty, co posílají k bouračkám.
Když nás všechny (asi 5 aut) předjeli, najeli přes oba pruhy, zaplnuli výstražné blinkry a přibrzdili nás všechny na cca 70 km/h.
Čekal jsem, že je před námi třeba nehoda a tohle je pokus nás varovat, abychom do toho nevlítli. To bych i chápal. Ale takhle nás dovedli do Prahy a na prvním sjezdu v Praze se zařadili do odbočovacího pruhu, vypli majáky a nechali nás jet po svém. Žádná nehoda, stojící vozidlo... Nic, kvůli čemu bych tohle chápal jsem cestou nezaregistroval.

Je někdo schopný mi vysvětlit, proč tohle udělali? Má to nějaký smysl? Nebo si jen krátili dlouhou chvíli pruděním řidičů? Setkal jste se už někdo s něčím podobným? Nebo je tu nějaký policista, který by mi vysvětlil, proč se tohle dělá? Dík.

Předmět Autor Datum
A ses si na 100% jistý ze to byli praví policajti? Jestli si někdo nedělal nějaký pranky, třeba Mike…
Jirkaaaa 10.12.2017 00:48
Jirkaaaa
Třeba před vámi něco pomalu jelo, takže stačilo vás jenom přibrzdit.
Wikan 10.12.2017 07:15
Wikan
Nebude to už tá nová policajná generácia zložená z migrantov?
pozorovateľ 10.12.2017 09:52
pozorovateľ
Mohli vyjet k nehodě a cesto jim ohlásili, že už jezdit nemusí. Na tom nic divného není..
Araneus84 11.12.2017 15:41
Araneus84
Nebyla před vámi kolona? Jestli nechtěli třeba snížit příliv aut:) Já to dělám ráno na okruhu, podle…
Odoaker 11.12.2017 22:07
Odoaker
Treba se zase jen kochal Krulis z Hradu. poslední
Dwane Dibbley 15.12.2017 06:21
Dwane Dibbley

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru