Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak "verbálně" odrovnat útočníka s nožem

Ahoj, mám takový dotaz na hypotetickou situaci, když půjdu někde ve městě a objeví (logicky někde v liduprázdnu) se někde chlápek se zlými úmysly a bude mít v ruce nůž (nevím, jak to dělají oni, jestli rovnou se objeví s nožem v ruce a nebo čekají, jako že se chtějí zeptat, jestli nemám oheň nebo kolik je hodin a pak po chvíli vytýhne nůž a udělá moment překvapení.

Je možné ho nějak odrovnat pouze za použití slov Nebo prostě nějak vykolejit, že prostě na chvíli nebude vědět co říct a já získám pár sekund na rozmyslení nebo útěk nebo protiúder?

Napadá mě něco jako "vy prodáváte nože?" nebo "to je můj nůž, vy jste mi ho ukrad", ale to je asi blbé, tím ho jen naštvu a vyprovokuju k tomu že to myslí vážně?

loading...
Předmět Autor Datum
Ty hlášky slyšels v kině v nějaký komedii, ne? Kdysi jsem četl, že jedna ženská při přepadení, kdy j…
Machr55 12.12.2017 11:06
Machr55
Návod s argumentem - https://www.youtube.com/watch?v=01NHcTM5IA4
M-Pol 12.12.2017 11:09
M-Pol
V liduprázdnu nemůže být člověk s nožem a ty tam taky nemůžeš být, takže se není čeho bát. Co se tak…
karel 12.12.2017 11:11
karel
Tyhle vtipny hlasky bych si nechal od cesty. Nevis co ma utocnik za lubem, jestli to nahodou neni ne…
vopicak 12.12.2017 14:31
vopicak
Je možné ho nějak odrovnat pouze za použití slov Nebo prostě nějak vykolejit Zakric nanho (resp. za…
blue5 12.12.2017 17:35
blue5
Jo, to mně taky napadlo... :-D
Zdenál 12.12.2017 19:41
Zdenál
Zasypej ho bankovkama a on dá pokoj. Když tě přepadne nějaká fetka s kudlou, tak přes absťák tvoje…
Prasak 12.12.2017 18:08
Prasak
potřebuje prostě jen prachy na dávku. Ty je nemas rad co bych rekl ? :-D • Ale je to tak, tady je t…
XoXoChanel 13.12.2017 11:43
XoXoChanel
Tak se mi vybavuje, že ve Francii kdysi byly k mání velkorážní "pistole", co vystřelovaly něco jako…
čumil_old 13.12.2017 13:43
čumil_old
Jo, tedy jestli myslis gumové (kaucukové) projektily. • Treba klasika kalibr : 44/83 : "Flash-Ball V… poslední
XoXoChanel 13.12.2017 14:19
XoXoChanel
Můžeš na něj zařvat. Pokud vyvineš akustický tlak zvíci startující stíhačky, jsi z toho venku ]:)
mif 12.12.2017 20:55
mif

Ty hlášky slyšels v kině v nějaký komedii, ne?
Kdysi jsem četl, že jedna ženská při přepadení, kdy ji nějakej chlap chtěl znásilnit, začla křičet "Hoří!", a chlap utekl. Tak to můžeš případně vyzkoušet, jestli to funguje i na útok nožem. ;-)

Tyhle vtipny hlasky bych si nechal od cesty. Nevis co ma utocnik za lubem, jestli to nahodou neni nejaky psychopat. Osobne bych asi rekl jestli to fakt mysli vazne, pripadne bych mu ten mobil nebo penezenku klidne dal. Myslim ze podobny veci fakt nestojej za ztratu zivota nebo prip. zbytek zivota na voziku apod.

Nicmene aby to bylo trochu racionalni, urcite neni od veci nepotloukat se cilene v lokalitach o kterych vis, ze tam podobna vec hrozi.

Je možné ho nějak odrovnat pouze za použití slov Nebo prostě nějak vykolejit

Zakric nanho (resp. zanho) napr. "Zlezte z toho lustru Donalde, vidím vás!". Verbalne odrovnavat utocnika z nozom je podivny napad...

potřebuje prostě jen prachy na dávku.

Ty je nemas rad co bych rekl ? :-D
• Ale je to tak, tady je to normalni ze rano prepadnou obchod nebo TABAK pro par euro aby dokrmily to co jim chybelo z vecera, v novinach jsou vypovedy prakticky na stejné brdo 'byl jsem v abstinencnim stavu nevedel jsem ani co delam, potreboval jsem davku', rozhovor s temito lidmy je naprosto zbytecny, ti rozumejsi at jen provedou co po nich chce a zavolaji policii, ti co mysli ze muzou otocnika spaifikovat pozor ze dnes muze i takovy nasilnik na vas podat trestni oznameni za ublizeni na zdravi neni nic neobvyklého, kdybych nebyl s nekym koho by mé chovani ohrozilo tak bych po nem i skocil, par takovy typu "nemas drobak" a uz ti smatra v kapsy jsem uklidnil, asi zalezi na situaci, ale tady na ty nekteré paka si radeji opravdu davat pozor, myslim ze primerena obrana je pouziti "SLZNEHO PLYNU", jak pro muze tak i pro zeny, utocnik se na chvili spacifikuje a vam da nejaky cas na bud utek a zavolani polici, nebo najiti nejaké pomoci, odzbrojeni utocnika, dle situace.
* Ono i strelna zbran malé raze nejak utocnika nezastavi, jen ho mozna spomali, dle raze takovej utocnik nemusi pod adrenalinem ani 3 vystreli pocitit :-) (Jasne, urcite né z brokovnice nebo kulkou do kolena..)

• Nejaké baveni se s takovym clovek je zbytecné, vetsinou vi co chcou a z 99% co chcou urcite nebude rozhovor.
* Jestli chces opravdu mluvit tak rekni treba "muzu ti pomoct?". Pak uvidis sam jak se zachova, jesli mu ruka alespon na chvili s nozem povoli pokracovat timto smerem "Jeste jsi nic neudelal muzes se z toho dostat, neblazni" a podobne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...