Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co si myslíte o ekonomickotechnickem oboru

Pokud te bavi matika a fyzika a mas takove dobre znamky tak mas velmi dobry zaklad a uvidis, ze na VS na 99% pujdes. Dneska uz jde na VS vetsina lidi - samozrejme plati ze neni VS jako VS - vystudovat nejakou soukromou skolu nebo VUT (nebo CVUT apod.) je rozdil a muze to byt jeden z rozhodujicich faktu ve tvem zivotopise pri uchazeni se o zajimavou praci. Byla by skoda nejit na VS, kdyz na to urcite budes mit.
Ohledne gymplu - pokud bys pak nesla na VS tak je to k nicemu. Na druhou stranu, behem studia gymplu se muzes vice vyprofilovat a pak mit vice parametru pro vyber VS (neco ti pujde hure, neco te zacne bavit apod.). Ale souhlasím s tebou, že i z tvé uvedené školy budeš mít velmi dobrý rozlet a rozhodování.
VUT IT - tam studoval kamarád , když jsem videl, co tam delaji a resi za projekty apod. , tak sem si rikal, ze ja bych to nedal. Ale ja nemam moc "hlavu" na programovani (proto sem tam taky nesel). Pokud by ti slo IT a vystudovala bys , tak bys mela obrovske uplatneni - asi jedno z nejvetsich a slusne penize.
S tema fabrikama - ja pracuji ve velkem koncernu, ktery ma fabriky vsude po svete - a ano, muzou dat prednost cloveku s maturou ze strojirenstvi, ale rozhoduje tam jeste dost dalsich faktoru a tohle je jen jeden z nich.
S uplatnenim to chodi tak, ze ekonomicke obory, filozofie apod. ti budou k nicemu, protoze to ma skoro kazdy. Lepsi je se vyprofilovat v nejaky alespon trochu technicky obor. Pokud by ti slo IT, tak jsi za vodou, pokud te napada strojirenstvi - neboj se zkusit po SS jit na VUT - fakultu strojniho inzenyrstvi - a budes taky za vodou.
Mala poznamka: na VS doporucuji jit i z jineho duvodu - a to studentsky zivot - dodnes jsou to nejhezci roky, na ktere vzpominam. Zivot na kolejich, kamaradi, akce, sport, kulturni zivot , poznavani novych lidi a "blizsi" poznavani novych lidi. :-) Skoda se o to ochudit a jit hned po ss nekam makat. :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny