Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alimenty

Vše především záleží na finanční situaci rodiny. Tvoji rodiče mají povinnost se o tebe starat do doby, než budeš samostatný. Rozsah péče je opět široký pojem, ale především tě živit, šatit, dát ti bydlení. A od toho se odvíjí finanční otázka dělení alimentů. Zjevně si chceš urvat svůj podíl pro sebe, takže se nediv, že s příchodem finančního příjmu ti vzniknou finanční povinnosti. Auto jezdí do práce, ale zadarmo to není, ale ty by ses chtěl zadarmo vozit. Pokud ti matka dá peníze, nediv se, že pak po tobě chce, abys s nimi hospodařil, tedy přispěl na cestu.
Alimenty jsou určeny pro zajištění tvých potřeb a mezi ně patří i bydlení, takže vůbec se nedivím matce, že ty peníze potřebuje. Pokud by měla mimořádně nadprůměrný příjem, tak by ti ty peníze asi nechala, nebo spíš uložila na spoření. Ty peníze nejsou určeny jako tvoje kapesný a pro osobní útratu, ale pro tvoji obživu.

Požádej svoji mámu, ať ti ukáže váš měsíční rozpočet, pak budeš mít lepší představu o tom, jak velký podíl toho rozpočtu tvoje alimenty dělají. Někdy to může znamenat to, že budete mít tejden před výplatou na oběd jen suchý rohlíky. A nedej Bože, aby chcípla pračka, či jiná nečekaná událost. A tyto nečekaný události opravdu chodí častěji, než je zdrávo. Do toho rodinnýho rozpočtu nezapomeň zahrnout takový prkotiny, jako jsou vyúčtování energií, platby za popelnice, školní akce, pojištění (měsíční i roční platby), náklady na auto (přezutí a nákup gum, opravy), údržbu domácnosti a mobiliáře. A budeš se divit, že ještě nejste v mínusu. Pokud v rozpočtu budete mít výrazný přebytky, mohla by ti máma zvýšit kapesný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny