Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arašídové máslo

I když ti to Wikan již vysvětlil, ještě upřesním. Tedy nejsou to plané kecy jak píšeš, i když jsem to psal tak trochu pro pobavení.
Ale věcně je to správně. Úředníkům EU, vůbec nejde o recepturu jako takovou. Jde skutečně jen a pouze o název "máslo".
Podle těchto norem se název máslo, může používat pouze pro výrobek, který obsahuje minimálně 82% mléčného tuku.
Tedy i výrobek, který bude obsahovat 80% mléčného tuku a pouze 2% rostlinného tuku, tak i když celková tučnost je 82%, nelze nazývat máslem. Proto tak šlo o pomazánkové máslo, které s obsahem 31% mléčného tuku tuto normu nesplńuje.
Má to do jisté míry opodstatnění, protože právě máslo z tohoto důvodu, na rozdíl od jiných výrobků, nelze nastavovat různými náhražkami. Bylo by to porušení ustanovení EU. Ale v této souvislosti mě to vedlo k výše napsané úvaze. Proč právě v případě arašídového, nebo kakaového másla to nevadí, přesto, že tyto výrobky neobsahují mléčný tuk žádný. Jestli se dosud něco nezměnilo, jsem se dnes přesvědčil v supermarketu, kde jsem viděl jak název peanut butter, tak arašídové máslo. Na obalu čokolády kakaové máslo. Tak si stále myslím, že se opět používá nějak moc rozdílný metr. Zřejmě proto, že arašídové a kakaové máslo, jsou výrazy běžně vžité na západě, zatímco pomazánkové máslo, je výraz pouze český a to se musí změnit. Prostě zase jsme "ti druzí".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny