Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sejmutí šlupky z jablek - pomůže odstranit pesticidy?

Ahoj, asi pamatuje tu aferu, že polská jablka (gala, idared, jonagold), co sice byly levější (15-25/kg) ale prý mají nějak víc pesticidů, se ukázalo.

Zajímalo by mě, zda pomůže, když z jablek sejmu šlupky. O kolik se sníží celkový obsah pesiticidů (asi závisí i na celkovém množství pesticidů,nevím, kdžy jich bude ultra moc, tak jich se asi víc dostane dovnitř) a také kolik jich zbyde v jablku, zda ho bude bezpečné jíst. Sice se říká, že ve šlupce je hodně zdravých živin(minerálů), ale co naplat, radši oželet minerály, jež jíst pesticidy. Jablka mám rád hodně, takže to není nějaké jablíčko za vikend.

Předmět Autor Datum
bežné povolené pesticídy majú obvyklú účinnosť cca 6 týždňov,potom sa obvykle rozpadnú na neškodné z… poslední
audax 27.03.2018 19:51
audax

bežné povolené pesticídy majú obvyklú účinnosť cca 6 týždňov,potom sa obvykle rozpadnú na neškodné zlúčeniny-to je aj obvyklá doporučovaná lehota posledného postreku konzumných plodín pred zberom,ale napr.dnes už zakázaný zeazine/ale stále používaný/ aj niekolko rokov,odstrániť šupku je rovnako účinné ako zo salmonelozou nakazeného mäsa zahodiť obal v ktorom bolo mäso kúpené,záleží kto,čím,ako často a kedy jablká postriekal,kým sa dostali do predaja,resp.k zákazníkovi......jablko pokial je na strome je živý organizmus a všetky chemikálie,resp.väčšinu chemikálií obvykle velmi rýchlo ako každá rastlina vstrebáva do seba....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru