Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodičák - Križovatky ?!

Dobrý večer, o mesiac sa chystám do autoškoly, a keďže tam nechcem ísť s "prázdnou hlavou" tak sa už teraz na ňu pripravujem. Pozerám videá na YT, študujem si pravidlá cestnej premávky na internete, značky atď... všetkému som skoro porozumel, lenže fakt nechápem ako je to s križovatkami. keď napr. sú autá na ceste, kde nie sú dopravné značky, ako mám zistiť, ktoré auto má ísť ako prvé? Viem, že vždy idú autá, ktoré idú po hlavnej ceste. Ale vo väčšine testov, ktoré mám v mobile sú tie cesty nakreslené tak, že vôbec neviem ktorá je hlavná a ktorá vedľajšia. A značky tam nie sú žiadne. Tak neviete mi to prosím vysvetliť ako to funguje? Viem, že mi možno budete písať že ma to naučia v autoškole, že nech sa teraz neskúšam atď... lenže ja nechcem ísť do autoškoly s prázdnou hlavou. Nechcem tam byť napr. tak, že tam prídem, sadnem si, inštruktor bude písať na tabuľu a ja na to len "WTF???" Chcem skrátka im dokázať, že už o autách niečo viem a že naozaj som schopný viezť motorové vozidlo sk. B. A teraz ešte k tým testom čo som robil. Mám v mobile appku a z 55 bodov som mal dobre 32. Myslím si že to na začiatok nie je zlé vzhľadom na to, že som v živote za volantom nesedel.

Předmět Autor Datum
O přednosti zprava ses tam nikdo nedočetl?
Wikan 30.03.2018 19:46
Wikan
Dočítal, ale keď som sa nad tým zamyslel: Prvé auto dáva prednosť tomu, ktoré ide z prava, no hej l… nový
xXHunterXx 30.03.2018 19:57
xXHunterXx
Takové křižovatky nemají podle pravidel řešení. Někdo se musí vzdát přednosti. Ale ono to reálně nen… nový
Wikan 30.03.2018 20:26
Wikan
V té chvíli musí dojít k očnímu kontaktů řidičů a neverbální dohodě, kdo koho pustí. nový
Prasak 30.03.2018 21:41
Prasak
Reálně se to nestává, ale i v autoškole se na pokaždé někdo zaptal. nový
karel 30.03.2018 21:52
karel
V autoškole ať se na to ptají, hlavně že to pak není v testech. poslední
Wikan 30.03.2018 22:28
Wikan
V autoškole nejsi jen žák, tam jsi klient a instruktorovi platíš za to, aby to do tebe nahustil. Kdy… nový
Prasak 30.03.2018 19:53
Prasak

V autoškole nejsi jen žák, tam jsi klient a instruktorovi platíš za to, aby to do tebe nahustil. Když něčemu nerozumíš, tak se na to zeptáš a necháš si to vysvětlit. A taky dostaneš učebnici, ve které je všechno vysvětleno.
Ohledně křižovatek bez značek - přednost zprava. Kdo má po pravé ruce volno, ten má přednost v jízdě. Platí to i na parkovištích u obchodních domů a v areálech fabrik, na což spousta lidí zapomíná a pak se diví, když jim někdo nakulmuje blatník.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru