Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smysl Života

život má jediný skutečný smysl. A to být spokojený. Jak toho dosáhneš je jedno. Může to být klidně i násilí. Šťastný, jak tady zaznělo, bych řekl, není přesně ten výraz. Slovo Spokojený je asi výstižnější.

Pokud si zdědil pěkné peníze, nalož s němi tak, aby si byl TY spokojený během tvého života. Jak bude dlouhý nikdo neví. Ale máš možnost řešit méně problémů, a tudíž být více spokojený, než naprostá většina obyv.ČR. Pokud se chceš trápit tím, co s penězi bude po tvé smrti, tak se jich zbav ještě za života. Smrt blízké osoby je problém pro pozůstalé a nikoliv pro umrlce. Mrtvému je už vše jedno. Ten už problémy s penězi nemá.

Narodíme se, abychom zemřeli. Díky chemickým pochodům v těle jsme nastaveni na to, abychom se rozmnožili a abychom se snažili přežít. K tomu nám dopomáhá nejvyšší pud ze všech - strach. Strach o holý život. Není silnějšího pudu. Nelze s tím nic dělat. Je to tělesná chemie. Kdo strach neměl, vyhynul. Vše, ale absolutně vše, co člověk vykonává, dělá kvůli strachu o svůj život. Třeba i pěstovaní květin u domu pro radost dělá osoba proto, že se bojí o svůj život. Např.proto, aby byla(tá osoba) v něčem dobrá a měla potenciál se uživit(přežít).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny