Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Škola

musis rozlisovat dve veci:

- programovani - tzn. vzit nejaky napad a nejakym zpusobem ho nadatlovat do programovaciho jazyku.. na to teoreticky nepotrebujes zadnou skolu, v podstate se to da naucit metodou pokus omyl (kdyz jsem byl ja na gymplu, ucil jsem se takto v basicu, pak pascal)

- algoritmizace - mit nejaky napad a zapracovat ho do algoritmu (do nejakeho postupu), tak aby byl CO NEJEFEKTIVNEJSI - tzn. aby fungoval v realnem case, s co nejmensim mnozstvim promennych, s co nejmensim vyuziti pameti.. ten algoritmus potom prebouchat do fungujiciho programu uz je v podstate jenom prelozeni do nejakeho jazyka

zatimco prvni se nauci kazda cvicena opice uz na stredni skole, to druhe chce analyticke mysleni, hlubokou znalost matematiky a praxi :)

kdyz jsem byl gymplu, ucastnil jsem se tohoto projektu https://ksp.mff.cuni.cz/ delaji to matfyzaci pro stredoskolaky, aby jim nastinili algoritmizaci a efektivni praci.. a hlavne - pro par nejlepsich (ale fakt neni problem se tam dostat), byva jednou rocne soustredeni, kde tito matfyzaci prednasky, ukazuji jak funguji nejruznejsi veci atd..

a jinak - jak pisou nade mnou - ucit se metodou "to mi staci" je pitomost, prijdes na to casem :) ted uz taky vim, ze jsem se mel ucit literaturu a dejepis, kdyz jsem mohl a hlavne mel.. tedka sice muzu, ale nechce se mi.. a misty mi to fakt chybi..

ale co se da delat, ve veku 7. az 9. tride to kazdy vi prece lepe nez ti 35-leti :P :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny