Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protein s vodou po cviceni

Takmer so vsetkym suhlasim (prezentoval som to tu uz niekolkokrat) az na drobne zmeny v tom spalovani.
Telo spaluje v poradi cukry, bielkoviny, tuky. Cukry spaluje v poradi od jednoduchych k tym zlozitym. Ty si dal ti poradie trosku inak, takze tolko k moje oponenture.
Idealne pri chudnuti je kombinacia aerobnych so silovymi cvicenia. Dovod je jednoduchy. Pri kvalitnom aero cviceni dojde k viditelnemu ubytku svalovaj hmoty. Sval ma vacsiu hustotu ako tuk, cize 1kg svaloviny zabera menej miesta ako 1kg tuku. Preto je 80kg svalovy borec opticky "mensi" ako 80kg borec oblepeny tukom. Ak niekto doplni aero silovym cvicenim a doplna svalovu hmotu spotrebovanu pri aere chudne vlastne 2x rychlejsie. Nie na vahe, tam mu to pojde pomalsie, ale opticky bude vyzerat lepsie ako cisty aero sportovec.
Na druhej strane chcem podotknut, ze cista svalovina je pri sporte trosku skodliva, napriklad pri takom boxe. Zoberte si 10 zapasov, kde proti sebe stoja rovnako vaziaci borci, kde jeden je cisto kulturisticky stavany a druhy ma na sebe viac tuku. 7/10 zapasov vyhra ten tukovejsi borec, pravdepodobne z dovodu, ze tieto profi zapasy sa idu na 12 kol a tomu kulturistovi dojde skor energia, kdezto ten "tucko" si to cerpa zo zasob. Dalsim dovodom je sila, ak sa pozriete na najsilnejsich muzov planety nie su to ziadny kulturisti, ale skor naopak tloustici, takze hruba sila nekoresponduje moc s objemom svalovej hmoty a nizkym pomerom podkozneho tuku. V neposlednom rade byva tloustik aj kusok vacsi, pri rovnakej hmotnosti je objem tuku vacsi, takze super musi byt bud vyssi alebo vacsi do sirky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny