Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protein s vodou po cviceni

No přít se nebudu, možná máš pravdu. Ale v tom případě je to proti přírodním mechanismům, které se vyvíjely miliony let.
Příroda vymyslela právě tuk, jako zásobárnu energie. A právě jako materiál, který lze uložit a v případě potřeby bez poškození vlastního organismu spotřebovat. Ale v případě, že by se dříve spotřebovávala svalová hmota, než tukové zásoby, došlo by k silnému oslabování organismu a tím k znemožnění nápravy situace vlastní silou. Pak by tukové zásoby neměly žádný smysl.
Když to vezmu do krajnosti, tak tlustý jedinec, vystavený hladovce, by umíral jako kostra obalená tukem bez svalů. Nějak se mi to nezdá.
Samozřejmě tohle je krajní příklad, jasně že ubývají svaly a tuk. Ale myslím si, že tuk jako první, nebo ve větší míře, je na to určený.
Pokud pro organismus je snažší rozkládat bílkoviny než tuk, ale platí spíš pro složky potravy. V případě stravování vlastního organismu, je to řízeno jinými mechanismy.
Svalová hmota nejsou jen bicepsy a tricepsy. Je to také srdce a dýchací svaly, Tak je mi divné, že tak dokonalý organismus, mající tukové zásoby, by přednostně spaloval životně důležité orgány a svalovou hmotu důležitou k přežití.
Ale třeba se mýlím, taky nejsem děd vševěd. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny