Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protein s vodou po cviceni

To ano. Samozřejmě, pokud si řeknu, že zchudnu a budu to dělat tak, že budu mít málo pohybu, ležet při tom na gauči, a jen málo jíst, dojde k tomu, že začnou nejen ubývat tukové zásoby, ale také svalová hmota. Ale to je dáno tím, že organismus řídí i množství svalů podle potřeby. Je známá věc, že málo zatěžovaný orgán zakrňuje. Pokud budu mít velké svaly a přestanu je dostatečně zatěžovat, organismus zejména při menším přísunu potravy, jich část spotřebuje na energii, jako nepotřebné. Je to známé například, když je noha v sádře. I když je dostatek potravy a jinak je tělo normálně zatěžované, dojde u nohy k viditelnému úbytku svalů.
Ale takovou situaci jsem neměl na mysli. Uvažoval jsem tak, že tělo je zatěžované stejně jako obvykle, i v případě potřeby zhubnutí, je zachován dostatečný pohyb a případně tréning, a jen je omezena potrava. V tom případě nedojde k úbytku svalů a organismus spotřebuje jen tukové zásoby. Jen v případě, že by byl omezen přísun potravy i po spotřebování všech tukových zásob, a přesto byl zachován výdej energie, dojde ke spalování svalové hmoty a ke kritickému vyčerpání organismu (viz anorexie).
Jinak ale myslím, že si vzájemně rozumíme. Zejména v tom, že i při intenzivním tréningu, nemá smysl, cpát do sebe všelijaké podpůrné výživové prostředky, což spíše vede k nevyvážené výživě a rozkolísání přirozených regulačních mechanismů. Zejména s doporučovanými bílkovinnými preparáty je nutno zacházet opatrně, jak jsem psal výše.
A proto platí to co jsem napsal dole. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny