Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tloustne mi oblicej

V žádném případě vyšetření u lékaře neodkládej. Pokud jsi jinak štíhlá a zvětšuje se oblast pod bradou, může se skutečně jednat o štítnou žlázu. Štítná žláza je důležitý orgán, řídící celý metabolismus v těle.
Může se jednat o celkem nezávažné onemocnění (struma), řešitelné hormony (thiroxin), zpravidla jeden přášek denně. Ale také (nechci strašit, většinou je to ta struma), se může jednat o závažnější onemocnění vyžadující i operaci. Endokrinolog provede vyšetření ultrazvukem a zpravidla to stačí.
Jen v případě nějakého podezření vezme vzorek tenkou jehlou k vyšetření. Je to asi jako píchnutí injekce.
A jinak, že to tak znám.. :-) Euthyrox (hormon) beru asi dvacet let, ze stejného důvodu. Ale kvůli dalšímu problému s příštitnými tělísky (jsou pod štítnou žlázou), jsem byl na operaci, kdy mi bylo jedno tělísko odebráno a přitom půl štítné žlázy už při jednom. Ale jinak by operace štítné žlázy potřeba nebyla. Euthyrox ale budu brát už napořád.
Pokud by se struma potvrdila, znamená to ty léky a jednou za půl roku kontrola u lékaře. Zkontroluje ultrazvukem a udělá rozbor krve na množství hormonu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny