Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto záhada : novičok, proč obecná protilátka zafungovala.

zajímá mě záhada kolem novičkovku, čtu v článku, že jim život zachránila včasná pomoc a podání protilátek. Jelikož je novičok "tajný" (ač soudruh zeman si to nemyslí), není konkrétně proti němu (ne zemanovi) protilátka a ani se nevědělo čím byl otráven (ne zemanem, ten tam nebyl), tak mu dali nějakou obecnou protilátku.

Mě zajímá, jako protilátku mu dali, podle mě neexistuje něco jako "univerzální protijed" na všechno, podle mě to musí být aspoň trošičku malinko specifické (například protijed na nervovou látku, protijed na otravu těkavými látkami, protijed na drogy, protijed na snězené léky..., protijed proti uštknutí hada, vosy)

Nebo mu jako dali zyrtec? Nebo mu dali od každého protijedu trochu? Nebo nějak briskně zjistili, že to bude třída nervových jedů?

"Když je 4. března našli na lavičce v parku, Julije byla v kómatu, ale Sergej byl při smyslech, pouze ztrácel orientaci. Život jim tak pravděpodobně zachránila rychle přivolaná lékařská pomoc, která nasadila protilátky a zajistila jejich rychlý převoz do nemocnice."

pište ty svoje nesmysly jinam, třeba na zpovědnici, ale ne sem. Tohle je poradna. A poslední varování. (Kurt)

Předmět Autor Datum
Nebo nějak briskně zjistili, že to bude třída nervových jedů? - Proboha dit sou to doktori, poznaji… nový
XoXoChanel 08.05.2018 10:54
XoXoChanel
Jestli nemáš nějakej problém, tak na plky jsou tu http://debaty.net/ nový
Prasak 08.05.2018 10:56
Prasak
Na inhibitory cholinesterázy je jediné antidotum: atropin. Co mu dali, netuším (ale zřejmě ten atrop… poslední
mif 08.05.2018 11:25
mif

Nebo nějak briskně zjistili, že to bude třída nervových jedů?

- Proboha dit sou to doktori, poznaji to..
- Pri otrave muzou jinak reagovat zornicky + neco + neco, ruzné pupinky, barva kuze, stahlich/krece svalu, jazyk jeho barva, opuchlost etc etc, podle toho se doktori snad ridi, podle tzv SYMPTOMU a navic existuji i ambulmatni analize, treba k rychlému urceni pomoci slin ci krve .
PS : Aspirin taky neni jen na jednu vec .. nebo Ibunprofen, budes si brat pri boleni zubu prasek ktery koresponduje urcitému zubu, na kazdej zub zvlast ? Urcite né ..

Zpět do poradny Nahoru