Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké první auto do 50 tisíc? :))

Jak se psalo, každý zde bude chválit své auto, že je nejlepší.
Tak se přidám, před 2 lety jsem prodal své auto Octavia 2 1.9 TDI PD - poruchovější auto jsem v životě neměl. Stálo okolo 110tis, ale prodal jsem ho, protože jsem si chtěl koupit motorku.
Potom jsem se poohlížel po nějakém hodně levném autě, jen abych měl čím jezdit alespoň dva měsíce.
Takže jsem hledal v kategorii felicií, escortu apod.... Potom mě velice zaujala Alfa Romeo 147, vypadala na první pohled úžasně, cenovka 15tis+3tis za další sadu kol. Když jsem si pročítal nějaké zkušenosti s tímto autem tak každý kdo ji měl si ji chválil, ale ostatní jen ALFA ROMEO=nejporuchovější auto nebrat!!! Tak jsem se rozhodl, že do toho jen tak ze zvědavosti půjdu. A světě div se, jezdí už 2 roky - 20tis km bez jediné poruchy. Jediné co jsem na tom měnil tak pístky zvedání kufru za 200kč. Samozřejmě nepočítám olej, filtry...
Vzhled za mě velice dobrý, ale záleží na každém jednotlivci. Interiér hodně nadčasový, to je ale o Alfách známé. Jízdní vlastnosti jsou něco, co si každý po svezení zamiluje, to řízení je trochu jiné než u jiných aut, hodně citlivé, neskutečně dobré na nějaké zakroucené okresky a města. Podvozek super i při svižnějším svezení tě podrží a drží jak přibitá, motor 1.6 77kw nebo 88kw vynikající. A takový bonus potěší, když se navzájem zdravíte na cestách s ostatními Alfisty :-)
Do 50tis seženeš už i novější po faceliftu. Doporučuji spíše verzi 88kw - mnohem lépe jede jak ta 77kw při stejné spotřebě. Ale já mám tu 77kw starou mršinu co má najeto 260tis a drží, ale samozřejmě na dovolenou do Chorvatska bych si s ní jet netroufl :D. I tak jsou mé plány do budoucna jasné, jak se tam něco dražšího vysere tak si pořídím tu stejnou - novější v lepším počátečním stavu.
Hodně ale záleží na tvém vkusu, zda by se ti takové auto líbilo.

Upřímně jak tady ostatní radí si připlatit a koupit něco lepšího je hloupost, ty auta udělají stejnou službu jen vyplázneš víc peněz. Za mě bych už do auta nad 50tis nešel, buď nové o kterém vím, že bude ok, nebo nějakou starou vránu. Ale nic mezi tím. Může to pak hodně bolet... Ať když se tam něco vysere, nebo že to někam třeba v zimě pošleš....

Klasika a facelift:
https://ctrlv.cz/7Ubn

Jinak AAA se spíš vyhnout, jsou tam i dobrá auta, ale za ty si samozřejmě nechají zaplatit. Celkově u všech bazarů musíš brát na vědomí, že si u každého auta berou podstatnou část peněz navíc. Tak proč ty peníze vyhodit z okna když si můžeš auto koupit přímo od majitele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny