Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde se ještě přihlásit na vysokou školu?

Zdar lidi,

má přítelkyně si podala přihlášku do Ostravy na 3 školy (nějaké vysoké se zaměřením na výtvarnictví), kde ji nikde nevzali. Proto přemýšlí, že by šla se mnou do Brna, ovšem je už pozdě na odevzdání přihlášek.

Snažíme se hledat, ale většina vysokých škol to má tak do konce dubna a pokud do září, tak hlavně soukromé anebo obory, které jsou naprosto mimo ni.

Nevíte o nějaké vysoké škole v Brně (popř. jestli to jde domluvit třeba nějak přes výjimku), která by byla se zaměřením výtvarka, pedagogika, dějepis, sociologie, psychologie (obecně aby se to týkalo předmětu čeština, výtvarka, dějepis, zsv (základy společenských věd))?

Už moc nevíme, jak hledat. Děkuji a veškeré schopné rady či odkazy! ;)

Předmět Autor Datum
Všechny vysoké školy mají telefony.
kozakl 27.05.2018 20:54
kozakl
ahoj určitě bude potřeba potvrzení nový
barb221997 29.05.2018 19:20
barb221997
Také je možné zkusit VOŠ (Vyšší Odbornou Školu). Zůstane ji status studenta a neprofláká rok. VOŠ vě… poslední
ml1 14.06.2018 11:46
ml1

Také je možné zkusit VOŠ (Vyšší Odbornou Školu). Zůstane ji status studenta a neprofláká rok. VOŠ většinou berou i do září. Nejsou zadarmo, ale školné nebývá nijak závratné. Ono zase o titul diplomovaný specialista (DiS) neni tak velký zájem. Sestra takto strávila rok na VOŠce poté co ji nepřijali na VŠ a vzpomíná na to v dobrém. Následující rok ji přijali, takže se s VOŠ rozloučila, ale předpokládám, že kdyby ji ani následující rok nepřijali, už tu vošku dodělá (byla tříletá) a na vejšku se přihlásí potom. Tehdy jsme si s těmi voškami dopisovali klasickou poštou, prostě normálně napsala dopis, že by měla zájem tam studovat, jestli ještě berou a jaké jsou požadavky nebo tak nějak, strčila do obálky a čekalo na odpověď. Dneska by se to asi řešilo mejlem.

Bývávala možnost přijímaček někdy v září (mělo to docela spád, protože to byly jeden týden náhradní přijímačky, další týden náhradní zápis (řádný byl v červnu), a pak hned běžná imatrikulace a začátek školního roku), ale nevím jak to dneska vš řeší, mám pocit že si poslední dobou více vybírají. Za nás vzali všechny co dosáhli 50% (tedy nutné minimum) a ještě doplňovali kapacity druhým termínem. Pak první semestry hodně lidí odešlo. Tak to po dlouhá léta chodilo (nebyl problém se na školu dostat, ale byl problém se tam udržet). Pak se někomu znelíbilo, že si naše vš po léta drží zhruba poloviční úmrtnost (vypráví se vtip, že v historicky prvním ročníku byly dva lidé a udělal to jeden) a zpřísnily se přijímačky. Ale naše vš neměla zaplněnou kapacitu (na 1500 míst splnilo podmínky 1200 lidí další roky byl propad ještě větší), pokud jsou to školy, kde berou 30 lidí ze 300 přihlášených, tam asi neni moc šance. Opravdu jedině zkusit se zeptat na studijním oddělení, nebo jak se příslušné oddělení jmenuje, prostě to co má na starosti přijímačky, ať už telefonem nebo mejlem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru