Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem účtenky se nemohou třídit v koši? nebezepčné látky

prý se namají účtenky dávat do papru co je na tom pravdy?

většina jich obsahuje škodlivé látky a neměli byste je dávatdo tříděného odpadu n apapír a tím kontaminovat papír. vhození do komunálního odpadu není řešení, látky na skládce dostanou do půdy a kontaminují ji

a teď nemyslím, že obsahují Stbium, Burešium a Udavačšium

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Od toho máme třídičku, která věci, které se nehodí pro recyklaci (při současných technologických mož… poslední
ml1 14.06.2018 10:40
ml1

Od toho máme třídičku, která věci, které se nehodí pro recyklaci (při současných technologických možnostech třeba proložky od vajec nebo ruličky od toaleťáku). Je to spíš problém technologický, respektive toho, kam ten odpad půjde - pokud to půjde do spalovny, je to úplně jedno rulička a účtenka hoří úplně stejně jako noviny, pokud to má ovšem jít do papírny, tak je potřeba tyhle věci eliminovat.

Pokud je to tak nebezpečné, asi by se to mělo házet do červeného kontejneru (tam ovšem patří jen elektro) nebo nosit do sběrného dvora (ty by se asi tvářili na balík účtenek). Myslím že z toho tříděného odpadu to spíš zlikvidujou ekologičtěji. Věci ze zbytkového odpadu (v praze se používá pojmenování směsný) se nijak netřídí, to vysype kukavůz ("kukačka") rovnou na hromadu.

Všimnul jsem si, jak po zavedení EET skoro všude zmizely letité jehličkovky (star SP200 a podobné vykopávky) a nahradily je termotiskárny, které jsou rychlejší a tišší, ale papír do nich stojí třikrát tolik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru