Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr školy

Zdravím, mám takové dilema. Aktuálně studuji Vysokou školu Chemicko Technologickou, obor Polygrafie ale trochu jsem se spletl s výběrem a zjistil jsem že chemie není muj šálek kávy. Tudíž zkoušky nedávám a tak dále. Jsem v prváku. Udělal jsem sice v prvním semestru všechny předměty až na chemii, ale ve druhém už hodně předmětu chybí. Přijali mě do Olomouce na Humanitní Studia - Filmová Studia a TV a Rozhlas. Natáčení, postprodukce a obecně film jak teorie tak praktika mě baví už dlouho. Ale zase budu začínat v novém městě a tak dále. Když zustanu na Chemické, tak si mužu zapsat předměty ale zase si nemyslím že bych udělal druhák a třeťák kvuli chemii.Tudíž se chci zeptat, jak by jste se rozhodli Vy? Šli by jste tam kde Vás to baví a víte že to uděláte ale budete začínat od znova v jiném městě a nebo zůstali a dělali něco co Vás nebaví ale zase máte hodně věcí splněných v prváku? Ještě předtím jsem studoval jednu školu kde jsem ale šel do práce a tudíž by to byl třetí přechod na Vysokou. Díky za rady :)

Předmět Autor Datum
Neumím si představit, že bych dělal práci, která mě nebaví...
jirka44 05.07.2018 14:46
jirka44
IMHO práce není od toho aby bavila, ale aby se v ní vydělaly peníze. I když vystuduješ něco co tě od…
Yarda 05.07.2018 16:14
Yarda
můžeš už v prvním zaměstnání narazit jistě, od toho je zkušební doba. Ale podle mne základ je, dě…
jirka44 05.07.2018 16:46
jirka44
doplňovat zboží do regálů nebaví asi nikoho Dlohodobě asi ne, ale znám lidi, kteří tvrdí, že si při…
Wikan 05.07.2018 16:52
Wikan
To říkají jen ti, co mají práci, co je nebaví. Moje práce mě občas taky sere, ale v celkovým hodnoce…
Prasak 05.07.2018 20:57
Prasak
Byt tebou, tak spis prejdu. Pokud si myslis, ze stavajici skola by ti mohla delat problemy kvuli che…
merlouska 05.07.2018 22:31
merlouska
V práci tě to bavilo? Tak proč studuješ? Studium má kouzlo jen pro toho, kdo se učit chce. Chemtech…
mif 06.07.2018 00:12
mif
Píšem síce zrejme po funuse, ale z vlastnej skúsenosti: Ak cítiš, že to skutočne nemá zmysel a naop… poslední
martin94 23.07.2018 00:06
martin94

můžeš už v prvním zaměstnání narazit

jistě, od toho je zkušební doba. Ale podle mne základ je, dělat věci, které mě nějak naplňují. Chápu, že doplňovat zboží do regálů nebaví asi nikoho a tam je potom na místě to brát jenom jako prostředek k obživě. Ale tazatel studuje vysokou, takže asi má snad jiné ambice.

To říkají jen ti, co mají práci, co je nebaví.
Moje práce mě občas taky sere, ale v celkovým hodnocení ji mám rád, dělám tam věci, který mě baví a zajímají (mechanika, elektronika, počítače, automatizace). To se pak peníze vydělávají snadněji, když na šichtu nejdeš jen s pocitem vydělávání peněz.

Byt tebou, tak spis prejdu. Pokud si myslis, ze stavajici skola by ti mohla delat problemy kvuli chemii, tak asi nema uplne smysl tam dal ztracet cas, kdyz za rok muzes stejne vyletet.

Kazdopadne pokud te to po roce prestane bavit i tam, tak se na dalsi vejsky uz radsi vykasli.

Píšem síce zrejme po funuse, ale z vlastnej skúsenosti:

Ak cítiš, že to skutočne nemá zmysel a naopak vo filme sa vidíš, určite neotáľaj s prestupom. Niekedy sa síce oplatí vytrvať, ale na druhej strane srdcu nerozkážeš. Budeš sa do štúdia roky nútiť, robiť to s odporom a napokon zistíš, že v tej oblasti aj tak vôbec robiť nechceš.

Pred rokmi som mal podobný problém, išiel som študovať politológiu. Zimný semester v prváku ešte ako-tak ušiel, v letnom mi už bolo jasné, že sedenie nad odbornou literatúrou a zaoberanie sa Trumpom, Merkelovou či Ficom pre mňa nebude to pravé orechové. Tiež som rozmýšľal nad prestupom, napokon som ostal (na rozdiel od teba som nikdy nemal problém s prospechom) a ľutujem to. Celý čas som len hľadal rôzne viac či menej zmysluplné úniky od štúdia, až kým som sa - ešte stále na výške - nenašiel. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru