Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem fixní část poplatku za elektřinu v paneláku se platí jedenkrát nebo dle počtu nájmů

Zajímalo by mě, jak je to s platbou elektřiny v paneláku. (Cenu elektřiny za měsíc lze rozdělit na fixní složku Kč/měsíc i kdyby nic nespotřebovaválo energii a pak za samotnou spotřebu dle Kč/kWh).

Zajímá mě cena elektřiny za celý panelák. Platí každá králíkárna svůj fixní poplatek a nebo se platí jen jeden fixní poplatek(tzn že se to jeví, jako jeden odběratel elektřiny)?

Doplňující otázky:
- Který ze způsobů je levnější? je nutné brát v úvahu, že fixní poplatek bude vyšší, protože došlo k okradení zákazníků přes započtení hodnoty jističe a tedy )ogicky nutně panelák bude mít vyšší hodnotu jističe ( ne nutně přímo úměrně, může být menší než prostý součetú, ale je otázka, zda je cena za jistič lineární a zda nedojde k úspoře na dalších fixních poplatkách
- Který se používá?
- Je z toho něco ne/legální (schovat víc odběratelů za jednoho)
- Pokud dojde k "schování za jednoho", je technicky možné měřit spotřebu každého (aby bylo možné určit, kolik má každý odběratel zaplatit, přece se nebudou dělit rovným dílem)

Předmět Autor Datum
Každý byt platí zvlášť spotřebu a za dům se platí společná spotřeba (osvětlení chodeb, výtahy, ...).
Wikan 17.08.2018 13:34
Wikan
Každý byt je u distributora evidován jako samostatné odběrné místo, takže žádný napojování jako spol…
Prasak 17.08.2018 14:21
Prasak
podíl na této platbě je poměrný k podlahové ploše bytu ...a poctu osob obyvajucich byt poslední
Qet-nereg 20.08.2018 12:03
Qet-nereg

Každý byt je u distributora evidován jako samostatné odběrné místo, takže žádný napojování jako společný barák. Každý má svůj elektroměr a ten si platí přímo distributorovi a dodavateli elektřiny.
Pak je v domě společná elektřina (osvětlení chodeb, výtah) a to má taky vlastní elektroměr, obvykle evidovaný na SVJ, nebo na družstvo a platba za tento elektroměr se rozpočítává podílem na jednotlivé byty. Pokud se nepletu, tak podíl na této platbě je poměrný k podlahové ploše bytu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru