Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Novořidič a divný pocit ze spojky v Peugeotu 206 - Co s tím? Má to tak být?

Tak jsem si na ten pedál spojky asi zvykl.. Pod prdel si dal podprdelník z židle a hned se jezdilo líp.. asi mě tam vadila ta hrozně prosezená, příšerně měkká, nízká sedačka a celkově posed spíš v leže, než sedě..

Nechci zakládat nové téma.. takže to napíšu sem.. Objevil se problémeček :D

Auto před pár dny začalo blbnout při startování, jen škytalo.. nastartovat šlo jen když jsem zařadil dvojku a střídal pouštění plynu s hoooodně plynem, dokud se to nechytlo.. nevím jak se tomu "odborně" říká :D V háji byla baterka.. při jízdě se asi nedobíjela (byla taky hodně stará a půl roku to auto sedělo na parkovišti bez provozu).

Koupil jsem si proto novou baterku, bohužel ale má nižší startovací A (původní Vatra 63Ah/610A) - teď nějaký Compass Plus 60Ah/480A.. Je to velký problém? Auto startovalo hezky, vypadalo vše OK.. ve 2 ráno jsem nemohl spát a tak se jel poprvé projet za město.. Ujel jsem asi 180km, mezitím několikrát stavěl, na cigáro, natankovat, jídlo.. a bylo to v pohodě.. Při cestě zpátky, 40 km od domova jsem zastavil na odpočívadle a dal si cigáro, nechal puštěnou elektriku, ale motor zhasl.. bylo to tak 5 minut.. Zkusil jsem nastartovat a auto zase jen škytalo.. nakonec jsem to rozjel a dojel až domů.. Doma zaparkoval, vše zhasl, vypl.. a že si na test zkusím nastartovat.. auto dvakrát škytlo a od Té doby už nedělá nic.. Jen to cvakne, nic víc.. Elektrika jde, stahování oken, rádio, světla, blinkry, fungují.. ale při startování se nic neděje..

Já nemám vůbec zkušenosti, ale nenapadá Vás třeba co se mohlo stát? Osobně bych asi plácl, že nejde startér a to cvaknutí je jen magnetická cívka v něm.. Ale nevím.. Nemám teď možnost to nějak dostat do servisu. Bylo by fajn to nějak zprovoznit aspoň na jednu cestu, abych to zavezl do servisu ke kolegyni, ať se s tím nějak poperou :D

Díky za případný názor;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny