Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechat si otestovat krev dobrovolně...? Kde za kolik atd....?

Začal jsem se z různých důvodů zajímat o své "zdraví". Nejde o nic fatálního a doktoři by to asi ani neřešili a to co řešili (řekli) mi stejně nepomohlo. Všiml jsem si prostě několika věcí které bych chtěl zlepšit. Mám dojem že mi více začaly padat vlasy+ celkově s nimi nejsem spokojený (před pár lety zhoršení a už to tak zustalo), začaly se mi dělat vrásky (je mi 30) a pár dalších "menších" problémů. Zajímalo by mě ale jestli jsem správně identifikoval příčinu a prostě - chtěl bych si nechat udělat krevní testy.

Zajímalo by mě několik věcí, především asi - stav vitaminu D, stav kortizolu (stresového hormonu)- jsem už dlouhou dobu pod stresem relativně a chci změřit jestli se to projevilo i do hladiny kortizolu, dále stav DHT (druh testosteronu který "ničí" vlasy). A pak možná pár dalšíc věcí. Mám k tomu několik dotazů:

1) Předpokládám, že i když mám nárok na krevní testy u praktické lékařky (jsem u VZP pojištovny). Tak mi nepokryjí tyto základní testy (které jsou ZDARMA) všechny věci které chci zjistit...?A výstupem mi bude jen povídání lékařky? Nebo mám právo vidět přímo ty výsledky testů sám a odnést si je na papíru i domů?
2) Pokud bych si testy musel sám platit - jaká firma je nejlepší pro testy krve...? Kde mám jistotu že to bude dobré, přesné, budou se mi věnovat a neodfláknou to? (jsem z okolí olomouce - do prahy kvuli tomu nepojedu, brno a ostrava asi jo)- doporučte když tak.
3) Kolik to tak bude stát, otestovat tak 4 věci (vitamin D, kortizol, DHT testosteron a ještě možná něco)?
4) Co musím udělat před odběrem krve...? (12 hodin nejíst, vysadit všechny léky které případně beru 2 týdny předem)?

Díky

(jsem muž 30 let)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny