Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Štatistické zisťovanie VZPS

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať ohľadom dopisu, ktorý sa nám objavil v schránke. Neviem, či som si vybral dobrú "podporadňu", ale myslel som, že by s tým niekto z vás mohol mať skúsenosť.

Jedná sa o dopis veľmi podobný tomuto, ktorý som našiel na internete: http://www.biskupice.sk/files/documents/miestny-urad/statist0308.pdf
Je pod tým podpísaný rovnaký pán, lenže má diametrálne odlišný podpis.

V našom dopise sa píše, že našu domácnosť navštívi pracovníčka štatistického úradu v termíne, ktorý je uvedený a vraj je to povinné podľa zákona č. 540/2001. S niečim podobným som sa nikdy nestretol a práve preto sa chcem opýtať o čo sa vlastne jedná, či to nie je nejaký pokus o podvod...

Za odpoveď vám vopred ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono to funguje asi takto: Statisticky urad si robi svoju robotu, ktora ma oporu v zakone. Ma vytipov… poslední
fleg 31.10.2018 10:10
fleg

Ono to funguje asi takto:
Statisticky urad si robi svoju robotu, ktora ma oporu v zakone. Ma vytipovanu vzorku respondentov, na ktorej to robi. Napriklad vacsinou si oschytavali zacinajucich podnikatelov a chceli vyplnovat kazdorocne vykazy.
Mna to ako zacinajuceho podnikatela otravovalo, takze som ich ignoroval. Chvilu robili bububu a potom ako to tu uz bolo povedana to shcytal dalsi v poradi.
Statisticky urad je totizto pragmaticky. Ma vytipovanu vzorku 1500 respondentova, ale v skutocnosti im staci 1000. Tych 500 (cisla su vymyslene samozrejme) si prave nechavaju ao rezervu pre problemove typy a pod.
Nikto sa s tebou samozrejme sudit nebude, ono totizto nie je jasne, ci by ten sud vyhrali a im ide iba o statistiku a cestu mensieho zla. Proste posles ich do prdele tak oslovia niekoho druheho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru