Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem v jaké oblasti huby je zvuk nejhlasitější

No nikdy jsem neslyšel, že by se snímal zvuk mikrofonem uvnitř ústní dutiny. Také představa, že třeba zpěvák bude zpívat s mikrofonem v hubě a ven vedoucím kabelem mě rozesmála.
Ale vyráběné mikrofony mají určité definované charakteristiky, pro dané použití. Některé mají charakteristiku téměř všesměrovou s větší citlivostí do předního směru, jiné úzce směrové, jiné se srdcovou charakteristikou, nebo třeba s dopředným směrem třeba půlkruhovou charakteristikou. Použití nejlépe znají zvukaři, tady zcela přesně neporadím. Ale myslím si že při přípravě třeba někakého představení si vhodnost a umístění vyzkouší. Například mikrofony na košili se umístí i s ohledem na sílu hlasu účinkujícího. Takové mikrofony a také ty co jsou na ramínku vedle úst, se používají tam, kde neruší příliš ruchy okolí a je snaha, aby mikrofon nepřekážel účinkujícímu.
Naopak ruční velké mikrofony které zpěvák drží v ruce, mají potlačenou zadní a boční citlivost, aby co nejméně snímaly ruchy okolí a nevznikaly vazby s reproduktory. I z toho důvodu zpěváci většinou "olizují" ochranný kryt mikrofonu, aby jejich hlas přemohl snímání zvuku z příposlechu a nevznikala vazba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny