Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kredit u O2 - jak vrátit nebo utratit za něco smysluplného

Mám operátora O2 a budu u něj končit, takže dotaz se týká co se zbylým kredit, aby nepropadl. Chtěl bych ho vrátit zpět jako finanční hotovost, předpokládám ,že to nějak jde, ale bude to asi "tajné" a budou se tomu bránit. Má na to nějaké stanovisko ČTÚ? Pokud by to nešlo, chtěl bych ho utratit za něco smysluplného (tedy vylučuji hazard, lichvu, erotické linky, kredit na stahovací servery, kredity na služby, které stejně nemám, poukázky do speciálních podniků, různé stóry a marketplacy nevedu, převedení někomu, kdo má o2, nikoho takého nemám). Jediné co mi z toho vychází, je možná převedení na platební kartu, poukázka do normálního obchodu (potraviny), případně navrhněte něco dle svého uvážení (něco univerzálního-likvidního), co zužitkuje >75% lidí a né něco, co zrovna baví vás (poukázka na airsoft)
Další podmínka: aby to pokud možno nebylo přes prostředníka (natož pochybného).

Předmět Autor Datum
Dárcovská SMS na nějakou dobročinnou organizaci (Kuře, Pomozte dětem, Unicef...) nový
forestek 21.12.2018 20:32
forestek
www.kesek.cz nový
pita1 21.12.2018 21:18
pita1
Pěkná odrbárna. Za 900Kč poukaz zaplatíš o 270Kč víc. nový
Kyncl 23.12.2018 07:58
Kyncl
No jo, zimní prázdniny začaly. Kredit provolej a SIMku zlom a zahoď. Kolik tam máš toho kreditu? nový
iconek 21.12.2018 21:34
iconek
Podle toho jak to píše předpokládám aspoň tisíce :-D nový
Kung fu Ježek 22.12.2018 23:09
Kung fu Ježek
chytrolíne iconek, kdybych stihl kredit provolat, tak se neptám, co s přebytečným kreditem. Mám tam… nový
Ladban 22.12.2018 20:27
Ladban
Platit MHD v praze (možná i jinde). http://www.smsjizdenka.cz/MATicketsDPP/sms/index.do nový
Yarda 22.12.2018 20:38
Yarda
I v Brně,kuwa,kolikrát to tu budu psát. Cenzor nezná Brno ? nový
forestek 23.12.2018 18:54
forestek
Pánové,jestli tazatel u O2 končí za pár dní a nestihne kredit ani provolat,tak ho asi těžko stihne p… nový
Karel04 23.12.2018 20:20
Karel04
Znám lidi od operátorů, znám (bohužel) i člověka z nadace, která dárcovské zprávy přijímá. Nerad byc… nový
Potkan007 26.12.2018 19:29
Potkan007
Už jen to, že nadace dostane částku sníženou o 10% považuju za dost nehorázné. To mi úplně stačí k t… nový
ml1 03.01.2019 14:06
ml1
Vše se modernizuje. Třeba dnes jsem doslova padnul na zadel,když jsem si přečetl,že Tříkráloví koled… poslední
forestek 03.01.2019 15:25
forestek
Já bych potřeboval nějak vybít kredit cca 8000 Kč, ten kešek vypadal dobře, ale bohužel ukončili čin… nový
osobne 01.01.2019 11:29
osobne

chytrolíne iconek, kdybych stihl kredit provolat, tak se neptám, co s přebytečným kreditem. Mám tam kladný kredit. V létě bys odpovídal jinak?

pita1: není tohle zrovna nějaká odrbačka? Ptám se ostatních především ten kesek.cz

Pánové,jestli tazatel u O2 končí za pár dní a nestihne kredit ani provolat,tak ho asi těžko stihne projezdit v tramvaji nebo šalině.To by musel jezdit po městě týden nonstop.
Ale jak už jsi psal nahoře,pár dárcovských SMS může někomu pomoct přežít zimu nebo se najíst.Nebo udělat trochu radosti dětem,co nemají rodinu.

Znám lidi od operátorů, znám (bohužel) i člověka z nadace, která dárcovské zprávy přijímá. Nerad bych křivdil operátorům, pokud se něco změnilo, opravte mě, ale ze třicetikorunové SMS si sebere 3 koruny operátor, zbytek dostane nadace. Samozřejmě nezisková, pracují v ní dobrovolně, bez nároku na honorář a já nevím co všechno. Z těch 27 korun 20 padne na auta, obleky, fajnové obědy a ten zbyteček dostane někdo, kdo pomoc opravdu potřebuje. Co tohle vím, nepošlu ani zprávu.
Když už pomáhám, snažím se co nejvíc přímo. Máme skupinu lidí kolem aut a pořádáme akce, kdy vybereme někoho, komu budeme pomáhat (dětský domov, domov pro seniory, ...), kontaktujeme je, domluvíme, co jim chybí. Obvykle nějaké věci denní potřeby, hračky. Složíme se, nakoupíme, uděláme si výlet, dovezeme, předáme. Sto procent částky jde na pomoc.

Už jen to, že nadace dostane částku sníženou o 10% považuju za dost nehorázné. To mi úplně stačí k tomu, abych DMS vnímal spíš jako prostředek k obohacení operátora. Co se děje dál se zbylými 27 korunami, to se už můžeme jenom dohadovat, úplně stačí to, že se 10% darované částky ztratí po cestě. Zajímalo by mě, jestli i bankovní účty mají tak výhodné podmínky, nebo jestli pro nadace mají nějaký lepší tarif než ten s poplatkem řádově 5 korun za příchozí platbu.

Když jsem likvidoval staré noviny, tak jsem v nějakých hodně starých (ke konci minulého století) našel zprávu, jak k desetikoruně, kterou pošle člověk prostřednictvím DMS Eurotel přidá druhou, nadace tak dostávala 20Kč. To bylo něco jiného. Ale v době teprve počínající mobilizace, kdy si ještě oprátor hrál na lidumila.

Vše se modernizuje. Třeba dnes jsem doslova padnul na zadel,když jsem si přečetl,že Tříkráloví koledníci přijímají finanční příspěvěk i platební kartou. Tak to mě dostalo,v Hyperech se kroutí,že kartou jen nad 100.- a těmhle to nevadí ?

Já bych potřeboval nějak vybít kredit cca 8000 Kč, ten kešek vypadal dobře, ale bohužel ukončili činnost. Škoda že jsem o něm nevěděl dříve.

Jinak tedy pokud je někdo přímo u operátora, mělo by jít převést prepaid SIM na postpaid SIM, kredit při tom převedou jako přeplatek paušálu, a pak si nechat vrátit přeplatek, a pak vypovědět smlouvu, kdysi jsem to tak dělal u Vodafone, jenže teď mám prepaid SIM Kaktus, kde utrácím pouze bonusový kredit a syslím standardní kredit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru