Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na reklamaci kožených bot?

V tomto nejsem znalec, ale přesto se mi zdá, že za tak krátkou dobu, by kožená obuv rozhodně neměla takhle vypadat.
Vypadá to, že se nejedná o skvrny, které vznikají po namočení a solí. Více to vypadá na to, že povrch, tvořený nějakou barvou se
odlučuje a velmi snadno odírá. Světlé skvrny jsou pak neupravený povrch.
Ale navíc, z fotky to nejsem schopný zcela posoudit, mám tak trochu pochyby, že se jedná o pravou kůži. Vrchní strana kůže je velmi
odolná a při probarvení je barva vsáklá do hloubky a takhle se neodlučuje. Dokonce dírkovaná část mi připadá, jako by byla na nějakém textilním podkladu. Ale může to být jen dojem.
Přesto mám dojem, že se nejedná o pravou kůži, ale nevím, jak se tomu správně říká, já tomu říkám kožený recyklát.
To se dělá tak, že zbytky a odřezky kůže, se rozemelou na jakousi vláknitou masu. To se následně smíchá s pojivem a vylisuje do plátů.
Do povrchu se vylisuje struktura kůže a povrch se vybarví. Pokud je to kvalitně provedené, jen těžko se to od pravé kůže rozeznává.
Dokonce to mívá i charakteristický pach kůže. Ale vlastnosti a odolnost jsou jiné. Ale sám jsem o tom jen četl, jak se to vyrábí, takže to nemohu posoudit odborně. Ale sám jsem se s tím materiálem setkal u koupeného opasku a jedněch bot. Právě takhle se povrch rychle odíral a když jsem to zkoumal, usoudil jsem, že to je tento materiál.
Opět bych to zkusil reklamovat. Horší je, že oprávněnost reklamace má právo posoudit prodejce, případně výrobce. Pokud se jim nechce, těžko se s nimi jedná. Ale bylo by zajímavé, najít nějakého obuvníka, nebo někoho kdo s kůží pracuje a nechat to posoudit. Pokud by zjistil, že se o pravou kůži nejedá, šlo by u prodejce udělat nějaký rámus, pokud to nabízejí jako kůži.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny