Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chtěli byste úmrit pokud byste nemusely?

I kdybych to bral z tvého pohledu, že jsme vlastně biologické stroje, jsme samoučící se biologické stroje a naše reakce na okolí jsou založeny na našich znalostech, zkušenostech a prožitcích. Tím se utváří naše osobnost.

to ano, však jak hovorím, dáta ktoré prijmeme menia stav mozgu.

ak by sa skopírovala celá konštrukcia mozgu, a zachoval jeho stav (všetky myšlienky), tak by mal kópia mala stejné znalosti, skúsenosti atd, ale samozrejme že by to bol iný človek. Ostatne kdyby ses klonu zeptal kto je, tak by o sebe vedel stejné meno, stejný dátum narodenia atd jak originálny kus.

Abys pokračoval v novém těle, musíš přenést do nového těla svou osobnost - obsah mozku.

jj

Je to podobné jako s AI. Ta se může v průběhu času naučit cokoliv, interakcí s okolím pak vznikne jedinečná AI. Pokud ji resetneš budeš zase na úplném začátku s blbou AI, která nic neumí. A i když zopakuješ strojové učení, budeš se pak snažit nasimulovat stejné interakce, vznikne jiná AI, která s tou původní bude mít společné pouze to, že bude reagovat podobně.

odpovedať na toto nemusím, odpovedal si si sám, a správne. Ostatne je to ako kdybys mal 2 arduiná kde bys nahral stejný kód, bude to robiť to isté, ale stále to budú 2 rôzne arduiná. Avšak je tu výnimka, pretože když skopíruješ človeka, tak "klon" bude v danej sekunde "zrodenia" na inom mieste (i kdyby rozdiel bol 1 meter), čož hneď je iný vstup, takže už v prvej sekunde sa rozíde stav voči originálu, pretože človek vníma vstupy aj ako je prostredie v ktorom sa nachádza.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny