Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC stůl

Dobrý den, snad mám správné téma a poradnu :D Kdyby ne tak se omlouvám.

Chci si pořídit nový PC stůl, ovšem vyhledávače nábytku a Google mě zrazují a já nemohu najít nic ideálního, tak chci požádat o radu tady. Hledám PC/psací stůl, který má trochu všší nosnost právě kvůli PC a monitorům, s rozměry 100+/75+/60+ cm (délka desky X výška stolu X hloubka desky) i se šuplíky buď ve stole nebo jako oddělitelná část. Do cenovky ideálně 5 000,-, čím méně, tím lépe. Takže ideálně nějaký rohový stůl.
Našel jsem ideální tento: https://www.moebelix.cz/p/rohovy-psaci-stul-ludwig-002698027404
Problémy s ním mám ale hned 2: Jednak prodejce přesně neuvádí, jestli rozměry jsou celého stolu nebo jen samotné té stolové části bez šuplíkové části. A také si myslím, že nosnost 10 kg a 5 kg by mohla být podle mě celkem nedostatečná.

Pokud by někdo o něčem věděl nebo by mě mohl poučit více o tom, jakou nosnost stolu vybrat, byl bych určitě moc vděčný :) Děkuji.

Řešení:

No já u "čekání" dělám důležitější věci. Můj záměr byl získat pár tipů a za týden zajet do obchodu a jen si je už ověřit a odvézt si už vybraný kus. Chápu, že pokud je někdo na mateřské nebo je malé dítě, má asi času dost na to aby běhal po obchodech :) Jestli Vás tak štve, že jsem se slušně zeptal na zkušenost nebo radu ostatních, pak nevím, proč vůbec odpovídate. Koukám, že zeptat se na poradně k tomu určené je zločin, pak na mě vybafne nějaké děcko zpoza monitoru, proč nejdu do obchodu a neověřím si to. Takové lidi z celého srdce miluji. I moje kočka je chytřejší...

Přeji hezký den :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dělal jsem si nábytek do kanclu (stoly, šteláře) sám z 2cm lamina + horní desky 4cm tloušťka (pracov…
L-Core 31.01.2019 09:41
L-Core
Foto by nebylo? Celkem zajímavý nápad. nový
Karelll 02.02.2019 16:40
Karelll
Zkusím něco spáchat, ale budu to muset upravovat (cenzurovat nápisy na šanonech klientů) :-) nový
L-Core 03.02.2019 19:38
L-Core
Já mám stůl taky samovýroba. Desku v truhlárně na míru, včetně průvlaků na kabely, oblouků a podpěry… poslední
Prasak 03.02.2019 20:29
Prasak

Dělal jsem si nábytek do kanclu (stoly, šteláře) sám z 2cm lamina + horní desky 4cm tloušťka (pracovní kuchyňské desky). Kompletně jsem to to rozkreslil, udělal nářezový plán (na rozměr tabulí lamina z výroby), nechal nařezat a ohranovat. Skládal (=vrtal a šrouboval) jsem to sám.

Velká spokojenost, slouží už více jak 20 let, nic se nerozpadá. Pracovní stoly máme ohromné (šíře přes 2m, hloubka kolem metru), s různými úložnými prostory (i na PC), "nadpoličkami" apod. Šuplíky ale nemám, bylo by to moc pracné a pro mě zbytečné.

Ohromnou výhodou je to, že to mám přesně na míru, přesně na rozměry kanclu. Při vlastní/zakázkové výrobě netřeba dělat kompromisy. A vyšlo to o hodně levněji, než kupované. Akorát jsem to dva dny montoval :-)

Já mám stůl taky samovýroba. Desku v truhlárně na míru, včetně průvlaků na kabely, oblouků a podpěry pro pravý loket. 4 stolový nohy, chytil jsem to ke zdi, ať to necestuje a mám bytelný pracoviště. Ještě jsem do desky vyříznul díru a do ní zabudoval zásuvku 230 V, na nabíječku, pájku, či jiný drobný spotřebiče.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru