Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seklo ma v chrbte pri lopatke

""zdravotnictvo je na tom tak biedne ze dojdes na pohotovost a vratia ta domov s paralenom...""
To je všeobecně uznávaný omyl. Pokud má člověk informace, jak je to v jiných státech, nejsme na tom vůbec špatně. Myslím v Čechách, na Slovensku to bude podobné. Už ze základního povinného placení pojistného, máme zajištěnou péči i v případě velmi drahé léčby. To všude není. Aby například v Americe měli jistotu takové léčby, musí platit nadstandardní pojištění. Například jeden známý žil dost dlouho v Americe a dceru tam má trvale. Líčil mi, že dcera si platí základní pojištění. A když měla trochu komplikovaný porod, přišel ji účet, na který si musela vypůjčit.
Co se týče tvé bolesti, samozřejmě diagnozu neudělám, jak zde bylo napsáno. Ale pokud to vzniklo náhle při nějakém nezvyklém pohybu, tak asi došlo k nějakému natažení svalu, vazu, nebo šlachy.
Také je možné tzv. skřípnutí nervu. Zpravidla to odezní samo, někdy pomůže mírné rozcvičování, jen takové protahování, do hranice bolestivosti. Bolest může utlumit například Voltaren forte, nebo vnitřně
Ibuprofen (brufen, ibalgin)400mg. Nepřehánět, max po 4 hod tabletu. Pokud to neodezní během několika dní, tak lékař. Pravděpodobně tě pošle na rentgen a pokud to nic neukáže, pravděpodobně ti doporučí to samé co já, možná předepíše silnější léky na bolest. Až kdyby se to nelepšilo, bude zvažovat náročnější vyšetření. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny