Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teoretická otázka získání svobody

Myslíte že by bylo teoreticky možné získat svobodu kdybyste měli nějakou tu miliardu, a koupili od nějakého státu soukromý ostrov který země nepoužívá za nějakou určitou částku a vytvořili byste si zde vlastní stát dejme tomu s 1000 obyvateli což by bylo velmi "levné" a řídit t by zvládl člověk i s průměrnou inteligenci tím pádem by daný člověk mohl získat svobodu. Budete tu o.me psát že si to.predstavuji jako Hurvínek válku ale pár takových (Funkčních!) Případů je, že někdo vyhlásil na pozemku, případně.ostrove vlastní stát a určitě to.neni nic pár metrů velkého (udajne 4000 obyvatel což mi.vagne málo neporjde, někdo to udělal na koupeném ostrově a nikdo to neřeší teoreticky by to možné tedy bylo, koupit za miliardu větší ostrůvek. Sice můžu znít jako na drogách ale pár jedinců už to.tahle udělalo a získalo svobodu kterou nikdo v žádné zemi nemá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ale pár jedinců už to.tahle udělalo a získalo svobodu kterou nikdo v žádné zemi nemá. - Proc se te…
XoXoChanel 20.03.2019 18:01
XoXoChanel
Nemyslím konkrétně liberland pár státu (většinou ostrovní) mají vlastní zákony. nový
Liberty1818 20.03.2019 18:10
Liberty1818
- Takle to bohuzel nefunguje, taky jsem si nekdy v 15 rikal kdybych vyhral v loterii tak bych koupil… nový
XoXoChanel 20.03.2019 18:13
XoXoChanel
Přečti si něco o tom a zjistíš že takové (mikro)státy existují. nový
Liberty1818 20.03.2019 18:22
Liberty1818
Nemyslím liberland tomu to.nevyslo ale napiš si do.google mikro národy a uvidíš že toho je (celkem)… nový
Liberty1818 20.03.2019 18:23
Liberty1818
Takže je toho celkem dost. Co teda vlastně chceš vědět? nový
karel 20.03.2019 19:09
karel
Jde o to čeho miliardu. Ale pokud máš dost peněz můžeš si např. v Africe zaplatit státní převrat nový
nerady 20.03.2019 20:18
nerady
Stačí samopal, pár desítek kumpánů a svůj stát si založí hned. Ideálně například v Somálsku. Tam je… nový
Araneus84 21.03.2019 13:22
Araneus84
Svobodu? Na ostrůvku? Tak leda od břehu ke břehu a pak zjistíš, že jsi vlastně ve vězení. Musel by t… nový
Prasak 20.03.2019 22:29
Prasak
Když chceš úplnou svobodu,kup si ostrůvek a žij tam sám,ať Ti do toho nikdo nekecá.Tj.i bez ženské,t… nový
Karel04 21.03.2019 09:58
Karel04
Pogoogli si slovo "utopia" -ie. A hlavne ako tie pokusy dopadli. poslední
Villo27 23.03.2019 20:57
Villo27

ale pár jedinců už to.tahle udělalo a získalo svobodu kterou nikdo v žádné zemi nemá.

- Proc se tedy ptas kdyz odpoved jiz mas ? Nebo chces zalozit novy Liberland jak Jedlička u Srbska ?
* IMHO ty ostrovy patri pod nejaky stat, zemi tak na ni budou platit jeji zakony, ty si na vlastnim ostrove muzes delat to samé co na soukromém pozemku.

- Takle to bohuzel nefunguje, taky jsem si nekdy v 15 rikal kdybych vyhral v loterii tak bych koupil ostrov a byly by tam jen lidi co bych chtel, mel bych tam naké diplomované blazny co by tam eperimentovali a tak , ale realita je zkratka jina. Zeme "Kapitana Nema" te v 18 prejde neboj.
* Jinak muzu te hned ujistit, stat, ani malicky si za miliardu nekoupis, ani za nekolik. Navic v té zemi (ciste teoreticky, zemi, kdybys jses k naké nejak dostal) by jsi byl v podstate "diktator" by jsme se o nejaké svobode ani bavit nemohli.

Svobodu? Na ostrůvku? Tak leda od břehu ke břehu a pak zjistíš, že jsi vlastně ve vězení. Musel by to být pořádný ostrov a pokud bys neměl nějaký super vývozní artikl, tak by ses musel trocha ohánět pro život, tedy makat, jinak budeš na úrovni Papuánců (těch původních). V případě, že bys chtěl být diktátorem, abys nemusel makat, budeš neustále žít ve strachu, že se ti lidi vzbouří a budeš muset plánovat a pletichařit. To nebude moc pohodová svoboda. Svoboda totiž nejsou jen výhody, ale i zodpovědnost sama za sebe. Jestli si to chceš tak trochu vyzkoušet, založ si živnost. Nemusíš otrocky vstávat do práce a poslouchat zaměstnavatele, budeš si moct pracovat dle libovůle. Ale taky si tu práci budeš muset sám opatřit a fakt makat, abys měl co do huby (daňové a další povinnosti vůči státu teď neberu v úvahu). To pak zjistíš, že je někdy jednodušší (netvrdím, že lepší) být součástí stáda s pravidly. Ony ty pravidla na jednu stranu omezují, na druhou však chrání a pomáhají ve prospěch všech.

Když chceš úplnou svobodu,kup si ostrůvek a žij tam sám,ať Ti do toho nikdo nekecá.Tj.i bez ženské,ta by stejně kecala nejvíc.Nejlépe někde v tropech,ať máš co jíst,i když kokosové ořechy a pečení králíci nebo krysy a občas ryby se brzy přejedí.A pokud chceš mít stát,nestačí ho jen vyhlásit,musí ho uznat alespoň nějaké státy ve světě,jinak nemáš šanci a budeš si jen myslet,že ten stát máš.Tak už nemudruj a mazej do práce nebo po škole na brigádu,ať brzy vyděláš potřebné miliony až miliardy na ten ostrov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru