Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr pomalého hrnce

Ahoj vespolek!

Situace se má tak, že mám práci, kdy se často zdržím pozdě do noci a ještě dost nepravidelně - mnohokrát se mi stává, že pak nemám čas si cokoliv uvařit a několik dnů v týdnu jenom žvýkám bagety se sýrem nebo šunkou. Tenhle stav se nedá dlouhodobě udržet, za posledního půl roku jsem shodil skoro 15kg.

Při hledání řešení jsem narazil na něco jako "pomalý hrnec" - pokud to chápu dobře, mělo by jít o věc, kam se dají suroviny, nastaví se čas a on za nějakou dobu vše uvaří a pak jen přihřívá až do příchodu majitele. Je to tak? A pokud ano, mohli byste mi poradit něco z osobní zkušenosti, jak ohledně přípravy jídel, tak ohledně výběru toho správného stroje? :-)

Moc vám všem díky,
Katsu

Předmět Autor Datum
Chápete to správně. Chápu správně já, že jde o vaření pro jednoho strávníka? nový
Kurt 01.05.2019 18:56
Kurt
V současné době ano, ideálně ale ve větším množství - rád bych se po odmlce vrátil k silovým sportům… nový
Katsushiro 01.05.2019 18:59
Katsushiro
V tom případě bych doporučil nejspíše CrockPot SCCPRC507B. Důvodem je snadné ovládání, kvalita zprac… nový
Kurt 01.05.2019 19:03
Kurt
Moc děkuji, zkusím. nový
Katsushiro 01.05.2019 19:51
Katsushiro
Pomalý hrnec neznám, mám dobrou zkušenost s mikrovlnkou, stačí jednoduchá s minimem funkcí. Jak to m… nový
Yarda 01.05.2019 21:59
Yarda
Mám tenhle a maximální spokojenost https://elektricke-hrnce.heureka.cz/russell-hobbs-22740-56/# nový
jezekhifi 02.05.2019 13:50
jezekhifi
Já bych Ti poradil spíše elektrický automatický tlakový hrnec. Osobně již víc jak tři roky používáme… poslední
George63 16.05.2019 00:19
George63

Pomalý hrnec neznám, mám dobrou zkušenost s mikrovlnkou, stačí jednoduchá s minimem funkcí. Jak to máš v práci, můžeš tam mít oběd nebo večeři? Případně někdy a někam se oběd dováží v zatavené krabičce, stačí ho doma strčit do té mikrovlnky. Nebo taky u nás funguje možnost objednat dovoz jídla domů. I jednorázově.

Já bych Ti poradil spíše elektrický automatický tlakový hrnec. Osobně již víc jak tři roky používáme Avair Ida, ale v současnosti je nabídka velká a novější je Avair Ella Lux, případně další. Jsou plně automatické, vložíš do nich potřebné potraviny a ingredience a nastavíš požadovaný čas vaření. Za velmi krátkou dobu je uvařeno. A hlavně, můžeš rovněž odložit uvaření o potřebnou dobu, než dojdeš domů. Po této nastavené době se hrnec zapne, poměrně rychle a úsporně uvaří a po uvaření přejde do procesu přihřívání a přihřívá dokud nepřijdeš. Byli jsme jím tak nadšeni, že jsem pořídil i druhý na chatu. Má, oproti těm, na dlouhé vaření, tu výhodu, že i pokud potřebuješ uvařit teď a hned a rychle, uvaří rychle. A vaří opravdu rychle a i velmi úsporně. A délka vaření není závislá na množství vložených potravin. Čas vaření se začíná počítat až od natlakování hrnce, takže nezáleží, kolik potravin je vloženo a jak dlouho se ohřejí na várnou teplotu. Perfektní na vaření polévek, gulášů, dušení masa, zeleniny, vaření příloh (brambory, rýže) a.t.d. A můžeš si nastavit i třeba pouze přihřátí za určitou dobu a třeba současně zároveň polévku, brambory i maso (vše dáš do hrnce, do vhodných vložek, nad sebe a nastavíš na dobu vaření 1 minutu). Takže se to třeba za zvolenou dobu ohřeje a pak se to přihřívá až do doby, než dojdeš a pojíš. To nedokáže ani programovatelná mikrovlnka.
Nakonec, přečti si i recenze na Heurece a popis jeho funkce.;-) Ještě dodávám, že jištění jeho tlakování a funkce je zajištěno více způsoby a při vaření neupouští žádnou páru, tlak je řízen vypínáním ohřevu.
Existuje již dnes více typů, pokud zadáš třeba na Heurece "elektrický tlakový hrnec".
Konkrétně uvádím odkaz na hrnec Avair:
https://elektricke-hrnce.heureka.cz/avair-ella-lux/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru