Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Predoperacni dieta zlucniku, co jist, kdy a kolik.

Nazdar vlcaci.
Predem, zvolil jsem kategorii zdravi, nemohu zaroven zvolit i zivotosprava, nebo vareni.

- Za necelé 4 tydny mam naprogramovanou laparoskopickou chirurgickou operaci zlucniku.
- Jelikoz ma jit o docela beznou vec, ktera postihuje velké % lidi (aji tak jsem z toho docela vystihovanej) si dovoluji polozit par otazek, jelikoz je moznost ze nekdo bude moci odpovedet, poradit.
* V zamestani tim prosli teda 2 kolegové, ale ti byly operovani rezem a 3 dny po radiologii. Rady blyznich se mi dostavaji spise post-operacni.

Jak vytvorit jidelnicek, jaké potraviny zvolit

"Hlavne co me zajima, jaka strava, nebo jak mam vyvorit jidelnicek."
- Chirurg mi jen rekl, at se hlavne vyvaruju mastnym a korenenym jidlum, koureni a kave, ale blysi informace mi primo nedal.
- Uz odjakziva (jsem z jizni moravy, takze odkojeny na zabijackach které byly na denim poradku), jsem jedlik uzenych, varenych kolen s krenem, uzené klobasy, nebo grilovana zebra, vse s kosti, jsem opravu pojidac masa a hlavne pikatni, tabaska, palivé papricky (pres internet zakupuji i s podstatne vysim Kapsaicinem) toho se nemuzu nabazit ! Nejaké diety jsou pro mne spanelska vesnice.
* Mozna to vypada ze jsem jedlik (a hovado), docela udrzuji postavu a sportuji a ma strava neni vylozene nejak spatna. V mém pripade jde spise o genetickou dedicnost od matciny strany.

- Na internetu koluji ruzné diety, v jedné jsem videl hned na zacatku cerna kava a caj s mlékem. Stranku jsem okamzite zavrel.
- Kuprikladu ryze, to je ale hodne obecné ryze je hodne druhu "bila, basmati, celeralni etc" tak jakou zvolit ?
- To samé treba "Ryby", vsechny ryby nemaji stejny obsah tuku, nekteré jsou mastnejsi, vadi to nevadi (uzené predpokladam ze ne), opravdu si pokladam spoutu otazek.
- Pecivo ? Nekde pisou vanocka to se mi taky nejak nezda (uz v zaklade kolik je v ni masla, nebo tuku), bilé, tmavé pecivo, celozrné ?

- Byl nekdo z Vas ve stejné situaci ? Sestavovali jste si, nebo prosli jste si timto pred-operacnim jidelnickem ?
* Rozumim, ze nekomu také nemusi vse sednout a muze to byt rychle invidualni, ale snad existuji nejaké zakladni pravdila ne ?

"Otazka na uzivatele IQ37"
- Jelikoz jsi jiz nekolikrat psal ze jsi byl "pod kudlou", tak jsem vyvodil ze mas pravdepodobne v 'Nemocnici' jiz prechodné bydliste, nemas nejakou zkusenost o kterou by jses mohl podelit ?
* Klidne pres soukromé zpravy.

Dekuji za mozné navrhy, odkazy ci uzitecné informace.
* Otazku jsem nepolozil samozrejme jen zde na poradna.net, rad bych ziskal vice informaci které by mne mohli navést k nejakému zaveru. Alespon do doby, nez si udelam schuzku s nejakym dietologem.
PS: Omlouvam se za gramatické chyby.
XoXo

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co znamená "blisi" nový
závej69 08.06.2019 08:52
závej69
Takové slovo tazatel nepoužil. poslední
Kurt 08.06.2019 15:37
Kurt

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru