Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
IMHO nějaký zážitek, než hmotnou věc. Let balonem, nebo vyhlídkový let malým letadlem. Cenově to nen…
Prasak 30.05.2019 13:00
Prasak
Let balonem jako zážitek silně nedoporučuju. Je to krásné, dal jsem ho loni rodičům a byli nadšení,… nový
Potkan007 05.06.2019 19:26
Potkan007
Kolega přesně tohle popisoval, asi rok takto odkládali kvůli počasí, vlastně ani nevím, jestli vůbec… nový
Prasak 05.06.2019 20:07
Prasak
S tím větroněm je to podobné, pokud to není jen na dvacet minut - nahoru/dilů, to musí být termika,… nový
Yarda 06.06.2019 06:51
Yarda
Vybrat kvalitní nálevnu s jídelnou a uspořádat banket. Mamě kyticu, tatovi doutníky. Pozvat nejbližš… poslední
mif 06.06.2019 16:31
mif

Let balonem jako zážitek silně nedoporučuju. Je to krásné, dal jsem ho loni rodičům a byli nadšení, ale co jsem slyšel ze všech stran, měli obrovské štěstí. Běžný postup je, že si člověk zarezervuje termín, den předem večer zavolá pilot, jestli se letí. Když řekne, že má být nevhodné počasí, neletí se a obdarovaní si vybírají jiný termín. Míst a termínů není zrovna nekonečně a bývají z ruky, z Prahy jeli rodiče někam za Brno. Samozřejmě už mají měsíc dopředu ten vybraný den zbytečně volný. Co jsem slyšel, tohle je nejčastější varianta. Rodičům se tohle stalo jednou, ptal jsem se pilota a průměrně čtyřikrát až pětkrát odřeknou, než mají lidi to štěstí, že je nechají přijet (to neznamená letět!). Po třetím nepovedeném pokusu už klesá dobrá nálada v rodině, lidi, kteří letěli stejným balónem, jako rodiče, se tak ze tří čtvrtin tvářili fakt otráveně, bylo na nich vidět, že po roce odkládání už chtějí letět pomalu za každou cenu. Známým tohle udělali osmkrát.

Pak přichází druhá fáze - letí se, přijeďte na domluvenou hodinu. Přijedou auta z celé republiky (protože už jsou lidi zoufalí a chtějí kdekoli, hlavně letět), to je asi dvě hodiny před odletem. Přijede dodávka s vozíkem, na něm koš a balón. Pán se zkušeně podívá na oblohu, mrkne na počasí v telefonu a dost často řekne, že se mu nezdá tamten mrak v dálce a nazdar, uvidíme se příště. Rodičům se tohle nestalo, známým dvakrát. Následně probíhá procedura dovézt balón na vybranou louku, rozbalit ho, nafouknout, připravit. Pomáhá, kdo může včetně těch částí rodin, které jako doprovod zůstávají na zemi, to byla moje úloha. Zážitek skvělý, mnohem lepší, než přijet k hotovému a nastoupit jak do autobusu. Samozřejmě kdykoli v průběhu asi dvouhodinových příprav a nafukování můžou pořadatelé zavelet, že ve 100 metrech fouká na druhou stranu, než by chtěli a i když je modrá obloha a bezvětří, tak to zase uklidí a nazdar, přijeďte příště. To se naštěstí nestalo, prý se ve chvíli, kdy provedou přípravy, snaží odletět, ale občas to taky nevyjde.
No a když má člověk to štěstí, tak potom letí, někde přistane, zase společnými silami zabalí výbavu na vozík a jede domů plný zážitků.

Kolega přesně tohle popisoval, asi rok takto odkládali kvůli počasí, vlastně ani nevím, jestli vůbec letěl.
My jsme bráchovi dali právě proto let letadlem, do Brna to máme kousek a letadlem může zaletět i jinam, než fouká. Ale let balonem brácha dostal taky - od své manželky. Měl štěstí, letěl relativně brzy. Vzal s sebou synka, ale krom nich s nimi letěli ještě dva cizí lidi.

S tím větroněm je to podobné, pokud to není jen na dvacet minut - nahoru/dilů, to musí být termika, aby se větroň udržel ve vzduchu déle. Taky jsem několikrát volal na letiště než řekli, abychom přijeli.
Mne to napadlo, protože mi to manželka předtím dala taky a ta mi to dala, protože jsem za svobodna lítal, tak pro mne takové nostalgické vzpomínání.
Já jsem tehdy chtěl manželku povozit sám, ale za časů Svazarmu to nebylo tak jednoduché.
Akorát je výhoda, že letiště se nikam nestěhuje.
Předtím se manželka svezla ve větroni akorát jednou:
http://pc.poradna.net/file/view/23381-svatba1-jpg
:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru