Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strašně moc bych si přál motorku... rodiče nedovolí

Dobrý den... předem o sobě napíšu že mi je 17 let.... Mezi moje zájmy patří automobily a motocykly a celkově všechny stroje.Nevím jestli se to vůbec hodí na tuhle stránku nebo na tohle téma ale chtěl jsem se někde vypsat.Vezmu to nějak popořadě... už od mala bych chtěl motorku nějakého staršího typu jawa nebo čezet nejvíce bych si asi přál čz 175/487 nebo jawa 350/634... jenže rodiče mě to nechtějí dovolit no upřímně nevím jak to třeba vysvětlit tomu kdo se ve starších motorkách zas až tolik nevyzná ale prostě rodičům by se nelíbilo kdybych na něčem takovém jezdil bez papírů a pořád říkají počkej ještě rok uděláš si papíry a pak si dělej co chceš jenže se strašně bojím že za rok už bude zase těžší nějakého takového mého vysněného veterána sehnat... už ted je docela obtížné sehnat takovýhle motocykl s platnými papíry TP/STK sehnat natož ještě za rok kdy mi bude 18 + ještě pár let na víc kdy si na to vydělám peníze protože dnes je tohle dost otázka peněz... Mí přátelé kamarádi chtějí pořád nějaké nové japonské motorky typu yamaha a kawasaki jenže mě se nikdy podobné stroje nelíbili nemám rád prostě nové motocykly ani auta protože se mi nelíbí vzhledově... Chápu že o mě rodiče mají strach abych se na tom někde nezabil ale myslím si že na druhou stranu je lepší že mě baví motocykly a auta než abych celé dny vysedával u počítače nebo u mobilů a tabletů jako 90 procent mích vrstevníků ... Každý den si projíždím inzeráty na bazarech a strašně moc bych si přál aby za mnou přišli rodiče a řekli... hele tak si nějakou levnější vyber a my ti ji zaplatíme a pak nám to splatíš... kdyby mi třeba dovolili i 1x za týden se na hodinu třeba v sobotu projet byl bych strašně rád.Zkušenosti s motocykly mám semtam jsem si zajezdil na zmíněné čezet 175 ale není to ono když není moje a je jen půjčená... vím že mi asi nepomůžete ale chtěl jsem schválně vidět názory lidí tady jak by jste to třeba nějak rodičům vysvětlili nebo tak... Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nerozumiem preco si myslis, ze za rok bude tazsie zohnat takuto motorku. Bude to rovnako tazke ako d…
fleg 09.06.2019 21:33
fleg
Já vás chápu že vypadám jako netrpělivý ale moji kamarádi už na něčem jezdí a upřímně... už to fakt…
mladýsnílek 09.06.2019 21:36
mladýsnílek
Niektori moji kamosi su uz mrtvi, niektori piju a niektori maju viacej penazi ako ja...a mne nevadi,…
fleg 09.06.2019 21:45
fleg
Wikan : Chtěl jsem jen podebatovat o tom jestli by jste mi neporadili jak trochu ukecat rodiče či tr…
mladýsnílek 09.06.2019 21:50
mladýsnílek
To si zase jenom něco představuješ. Nejsem naštvaný ani trochu. Jenom souhlasím s tvými rodiči. Osta…
Wikan 09.06.2019 21:55
Wikan
fleg: já myslím že mě to popravdě jen tak nepřejde... je to můj sen už prakticky od mala... není to…
mladýsnílek 09.06.2019 21:58
mladýsnílek
Ja to nerad hovorim, nemal som to rad ani, ked som bol mlady, nemam to rad ani teraz, ale...chyba ti…
fleg 10.06.2019 10:29
fleg
Výrazně méně než průměrný plat ta 350 rozhodně nestojí. Pokud tedy neberu v potaz motorky bez papírů… nový
afroman 12.06.2019 23:31
afroman
Mít ji někde na dvorku neni problém. Nemůžeš ji legálně provozovat na pozemních komunikacích. Ale to…
ml1 11.06.2019 18:29
ml1
I dnes můžeš mít řidičák v šestnácti. Dokonce i dřív. V patnácti na fichtla, tj. 50 ccm, je tam i om…
Prasak 11.06.2019 19:26
Prasak
To asi jo ale nejsou peníze a co víc jak sem říkal rodičům se to nelíbí...
mladýsnílek 12.06.2019 21:57
mladýsnílek
Máš jen sen, ale nic pro to neděláš, aby sis ho mohl co nejdřív splnit. Běž si vydělat prachy, bez n… nový
Prasak 13.06.2019 08:37
Prasak
Ja na tvojom mieste by som sa na to vykašľal. Na motorke je to ešte horšie než v aute. Náhodou ti ni…
Darkmin 12.06.2019 18:44
Darkmin
a na tvojom mieste by som sa na to vykašľal. Na motorke je to ešte horšie než v aute. Náhodou ti nie… nový
jezekhifi 13.06.2019 19:52
jezekhifi
Nemít ženu notorku, koupil bych si motorku. Jen vtip. Vybouráš se jen jednou - když breakdown přežij… nový
mif 13.06.2019 20:00
mif
Koukam, ze tady jsou vsichni proti masinam :-) Za me - motorka je super vec, ale nesmis se nechat z… nový
vopicak 13.06.2019 20:37
vopicak
Ale nejsou, jen to tazatel vzal za špatný konec. nový
Kurt 13.06.2019 21:30
Kurt
No jo, jenže sokolík chce jezdit bez řidičáku a ještě aby mu to zatáhnul tatík. Tys to udělal přesně… nový
Prasak 13.06.2019 21:50
Prasak
Uznavam samo, ze na to jde blbe - rodice samo zatrhnou motorku, kdyz dite bude jenom jako klasickej… nový
vopicak 13.06.2019 22:30
vopicak
Já takto synka učím zacházet s penězi, že když něco chce, tak mu přispěju, ale polovinu si zatáhne z… poslední
Prasak 14.06.2019 11:22
Prasak

Nerozumiem preco si myslis, ze za rok bude tazsie zohnat takuto motorku.
Bude to rovnako tazke ako dnes.
Jedine co sa moze zmenit je cena, ale silne pochybujem, ze sa nejako razantne zdvihne alebo klesne.
Naozaj nie je dovod sa ponahlat, si len netrpezlivy.

Já vás chápu že vypadám jako netrpělivý ale moji kamarádi už na něčem jezdí a upřímně... už to fakt nemůžu zkousnout že jejím rodičům to nevadí a podporují je v tom a klidně si můžou na motorce vyrazit kdykoliv chtějí... jen já ne... strašně mě to užírá.

Wikan : Chtěl jsem jen podebatovat o tom jestli by jste mi neporadili jak trochu ukecat rodiče či trochu mi zvednout naládu jestli jste měli někdy taky takové trápení.. to je tak když se prostě na internetu na něco zeptá 17ti letý tak jsou na něj všichni naštvaní.. mrzí mě to...

fleg: ne nedělám to jen kvůli kámošům... právě že mi přijde docela nefér vůči mě že moje kamarády jsem k motorkám přivedl vlastně skoro všechny já a pořád jsem jediný který je bez stroje :-D

PS: klidně to zamkněte jestli vám to téma přijde nevhodné nevadí mi to.... ovšem pokud má někdo zájem zapojit se do diskuze tak něco napište rád si počtu.

fleg: já myslím že mě to popravdě jen tak nepřejde... je to můj sen už prakticky od mala... není to jen ze dne na den kdy jsem viděl někde motorku a hej musím to hned mít je to dobrá machrovina... stroje prostě miluju už od mala... a den kdy jsem poprvé řídil mašinu nezapomenu...

Wikan: No on ten řidičák stačit nebude ... mě děsí že stoupnou ceny než si na to vydělám...

Ja to nerad hovorim, nemal som to rad ani, ked som bol mlady, nemam to rad ani teraz, ale...chyba ti proste mudrost zivota, ktoru ziskas vekom, ten odstup od veci a problemov, ktore su "najvacsie" na svete a neznesu odklad...ja viem, ze si nedas poradit od starsieho, ale aspon som to skusil.
Aspon mi ver v tom, ze tie ceny nestupnu.
Ako som sa pozeral 350 zozenies za vyrazne menej ako je priemerny plat v SR alebo v CR, takze kolkoto, ze budes na nu cakat o ten rok? Az jeden mesiac, po prvu vyplatu?

Výrazně méně než průměrný plat ta 350 rozhodně nestojí. Pokud tedy neberu v potaz motorky bez papírů nebo pojízdný šrot víceméně na kompletní renovaci. Aby to byla pěkná motorka tak se ceny pohybují okolo 40 tisíc.
Pamatuju si jak jsem si před 8 lety kdy jsem ještě neměl řidičák na motorku chtěl koupit krásnou jawu panelku 250 za 25 tisíc, ale dal bych za to všechny moje peníze tak jsem jí nakonec nekoupil, teďko má taková cenu 90 tisíc. Ne že by ceny za jeden rok nějak extrémně stouply ale ceny českoslovesnkých motorek jdou nahoru pořád

Mít ji někde na dvorku neni problém. Nemůžeš ji legálně provozovat na pozemních komunikacích. Ale to by u exponátu přece nebyl problém. No a do té doby ti holt musí stačit jízdní kolo - dyť je to skoro totéž, jenom to nejede do kopce samo. (Za mého mládí bylo možné udělat si papíry na motorku v šestnácti ale to se nějak brzy změnilo. Mohli jsme si to dokonce udělat ve škole, teda mohly bysme, kdyby se neukázalo, že automechanici si je už udělali soukromě a oni to nebudou otvírat kvůli pěti lidem no a mě se zase nechtělo si to vyřizovat v autoškole (spolužáci si papíry dělali, jeden se dokonce nějak docela ošklivě vyboural, auto mu nedalo přednost na křižovatce, ale porotože nadýchal, tak byl viníkem on).)

Ja na tvojom mieste by som sa na to vykašľal. Na motorke je to ešte horšie než v aute. Náhodou ti niekto nedá prednosť v jazde, alebo pôjde oproti tebe nejaký opitý vodič kamiónu a čo urobíš potom? Uvedom si jednu vec, a to že život má každý len jeden. Naozaj ti to stojí za to, kúpiť si motorku, jazdiť bez papierov a následne sa zabiť? Naložený kamión môže mať 10 až 11 Ton, takže si asi vieš predstaviť, ako by si dopadol po zrážke. Kúp si radšej bicykel, je to oveľa bezpečnejšie, a aj zdravšie.

a na tvojom mieste by som sa na to vykašľal. Na motorke je to ešte horšie než v aute. Náhodou ti niekto nedá prednosť v jazde, alebo pôjde oproti tebe nejaký opitý vodič kamiónu a čo urobíš potom? Uvedom si jednu vec, a to že život má každý len jeden. Naozaj ti to stojí za to, kúpiť si motorku, jazdiť bez papierov a následne sa zabiť? Naložený kamión môže mať 10 až 11 Ton, takže si asi vieš predstaviť, ako by si dopadol po zrážke. Kúp si radšej bicykel, je to oveľa bezpečnejšie, a aj zdravšie.

S tímhle názorem, by ty motorky nemuseli vubec vyrábět.:-D

Koukam, ze tady jsou vsichni proti masinam :-)

Za me - motorka je super vec, ale nesmis se nechat zlakat tou silou, kterou mas pod sebou. Kdysi davno jsem byl uplne ve stejny situaci jako ty, rodice mi taky nechteli motorku dovolit (logicky jsem na ni + ridicak mel vydelano z letnich brigad). Po dlouhym boji se mi podarilo prosadit malej skutr (50), na kterym jsem se vyjezdil (cca 5000km za sezonu, jezdil jsem furt). Kdyz videli ze jsem v pohode, po case kejvli na ridicak + motorku. No a na ty motorce uz jezdim nejakou dobu a presne chapu, o cem mluvis. Je to dobrej pocit, ale chce to rozum. Nemit potrebu si neco dokazovat, jezdit si pro zabavu a vycisteni hlavy, ne kvuli zavodum.

Uznavam samo, ze na to jde blbe - rodice samo zatrhnou motorku, kdyz dite bude jenom jako klasickej snilek mluvit o motorce a neudela pro to nic (bejt rodic, udelal bych to stejny). Bohuzel takovadle je dnesni doba, vsichni resej "neresitelny" problemy, ptz je resit nechtej / nebudou, tj zustavaji i nadale neresitelny :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru