Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bicykel - Radenie

Zdravím, keď chcem na bicykli preradiť na väčšie ozubené koliesko v zadu, a menšie vpredu, tak sa mi začne reťaz "zadrhávať" a nepreradí to plynulo. Takže vždy to musím urobiť tak, že preradím ešte o jedno nižšie a potom to vrátim späť o jedno vyššie. Ale keď radím opačne t.j. Vzadu z väčšieho na menší a vpredu z menšieho na väčší tak to zaradí už krásne plynulo. Ale opačne to už robí problémy. Vždy musím zaradiť ešte o jedno viac aby to preradilo správne. Môže mi niekto vysvetliť ako sa teda správne radí? Bicykel mám Romet Rambler r6.2. Prehadzovačka, prešmykač všetko od Shimano. Bicykel je nový, cca necelý mesiac starý.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud máš nové kolo tak většina obchodů nabízí I. servisní prohlídku do dvou měsíců nebo po 150 km z…
nerady 29.06.2019 22:53
nerady
Práve že nakupoval cez internet :-D. nový
Darkmin 30.06.2019 02:09
Darkmin
No tak můžeš ušetřený peníze nechat v místním cykloservisu, ať ti to seštelují. nový
Prasak 30.06.2019 10:44
Prasak
Nebo se to naučit seštelovat sám (osobně jsem radši, když to umim a nejsem závislý na servisu, ale j… nový
ml1 01.07.2019 16:23
ml1
To je samozřejmě nejlepší možnost. I proto s sebou na kole vozím maličký univerzální nářadí, stojí t… poslední
Prasak 01.07.2019 16:47
Prasak
Z největšího (rozety) na největší (kazeta) je zhovadilost - kurvíš řetěz a zuby. Opačně to platí tak… nový
mif 30.06.2019 12:13
mif

Nebo se to naučit seštelovat sám (osobně jsem radši, když to umim a nejsem závislý na servisu, ale já mám kolo 40 let staré), teda pokud to neni nějaký fajnový nechanizmus, na který se dá šáhnout jen certifikovaným klíčem. Jinak i eshopy tuto možnost obvykle nabízí (např. do roka nebo do 200 km podle toho co nastane dřív), ale aspoň pro mě představa, že se s tím budu někam tahat, když mi to domu přivezla třeba PLL...

Z největšího (rozety) na největší (kazeta) je zhovadilost - kurvíš řetěz a zuby. Opačně to platí taky. Tys nikdy nejezdil na kole, že to nevíš? Máš tam minimálně 18 "rychlostí" (spíš víc, nevím, co máš za kazetu), zkoušej. Pokud lanka drhnou, devět z deseti cyklistů radí namazat bowden (kolo "na záda" a kápnout klasický řepkáč - ono si to tam navzlíná). Naštelovat se to dá, ale musíš v terénu - na koze bez záběru nastavíš prd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru