Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Angličtina

Dobrý den všem,

Jaká je dle vás nejlepší kniha/učebnice pro "samouky" angličtiny? Přiznám se, že jsem z toho trochu od SŠ a VŠ trochu vypadl a nyní se do toho pomalu dostávám zpět. V práci chodím i na doučování, ale to je takové o ničem, jede se podle učebnic a je to taková ta středoškolská výuka (dnes je to asi už o něčem jiném na školách). Nicméně jsem během 4 dnů přečetl dvě knihy - Angličtina na rovinu I a II a byl jsem velmi mile překvapen. Vtipné, svižné, stručné a zaměřené na věci ze "života". Dle této knihy jsem si i utřídil časy a nyní mi přijde, že tomu i více rozumím. Nyní začínám číst tyto knihy znovu a dělám si zápisky a po opravdu dlouhé době mě ta "výuka" angličtiny fakt bavila. Samozřejmě využívám také online zdrojů na zdokonalování se v tomto jazyce. Rád bych se ale vás, čtenářů, zeptal - narazili jste na nějakou knihu/učebnici, která vám toho v tomto jazyce dala opravdu hodně, byla přínosná a bavila vás?
Můžete mi poradit nějaký dobrý výukový program?
Předem děkuji za tipy.

Předmět Autor Datum
Nevim, jak moc jsi pokrocily, ale pokud jsi uz na urovni, kdy dokazes aspon castecne rozumet normaln…
merlouska 06.07.2019 04:20
merlouska
ale pokud jsi uz na urovni, kdy dokazes aspon castecne rozumet normalnim kniham, tak zacni cist v a… nový
Boboo 07.07.2019 16:50
Boboo
Pokud jde o gramatiku, tak za mne určitě English grammar in use - nejlepší co jsem za celá studia mě…
martaq 06.07.2019 13:08
martaq
Ono je to i v dost povedene (interaktivni) verzi na google play. nový
Dwane Dibbley 08.07.2019 22:14
Dwane Dibbley
Myslíte "Marfíka" (Edmond Murphy, English grammar in use), jo ten je opravdu nejlepší jsou asi tři n… nový
ml1 25.07.2019 15:55
ml1
Tato velka zluta kniha je nezbytna, pokud si troufnete bez vysvetlivky a obrazy: Cvičebnice anglické… poslední
Howe 12.08.2019 21:49
Howe

Nevim, jak moc jsi pokrocily, ale pokud jsi uz na urovni, kdy dokazes aspon castecne rozumet normalnim kniham, tak zacni cist v anglictine (+ samozrejme muzes i filmy a serialy s anglickymi titulky). Samozrejme je dobre zacit necim jednodussim, bud temi prevypravenymi zjednodusenymi knizkami, nebo pokud si troufnes, tak treba literaturou pro mladez, neni asi uplne nejlepsi zacinat nejakym Shakespearem a tak.

Nevim, jake jsou tve zajmy, ale me treba bavily serie od britskeho spisovatele Roberta Muchamore (Cherub, Henderson's Boys, Rock War a samostatna knizka Killer T).

S ucebnicemi neporadim, ucebnice jsem naposledy videla pred 13 lety na gymplu, kde jsme meli Headway.

ale pokud jsi uz na urovni, kdy dokazes aspon castecne rozumet normalnim kniham, tak zacni cist v anglictine (+ samozrejme muzes i filmy a serialy s anglickymi titulky)

tohle mi asi nejvice pomohlo hlavne serialy a filmy s titulkami (nejdrive ceske titulky a pozdeji anglicke a ted uz nepotrebuji zadne)

Pokud jde o gramatiku, tak za mne určitě English grammar in use - nejlepší co jsem za celá studia měl , myslím si že je dobrá i teď po těch letech, donutil nám ji koupit lektor z USA před cca 20 lety, ale je tam vše stručné a jasné. Pokud tohle člověk vstřebá, pak stačí už jen slovní zásoba, kterou lze získat už různými příjemnějšími způsoby...

Myslíte "Marfíka" (Edmond Murphy, English grammar in use), jo ten je opravdu nejlepší jsou asi tři nebo čtyři úrovně, myslím že pro takový ten střed je modrá. Pokud tohle člověk vstřebá (a ne nutně všechno), daleko lépe se mu potom učí. Určitě doporučuju, cena je kolem 500 korun (před 10 lety), ale stojí to za to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru