Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Invalidní důchod

No pokud jsi neplatil žádné pojištění, tak jsi se v podstatě vyhýbal zákonům, placení pojistného je povinné, jak zdravotního, tak sociálního. I když máš příjmy z jiného zdroje, než zaměstnání nebo podnikání, musíš platit jako tzv. samoplátce. Vyhýbání se placení jakýmkoliv způsobem se jak si poznal se vymstí. Kolik máš odpracovaných let se odvíjí právě od toho, kolik let jsi platil. Jediné co tě osvobozuje od placení a přesto se to započítá je nezletilost, nebo registrace v nezaměstnanosti. Pokud jsi neplatil ani zdravotní, tak by si neměl mít nárok ani na lékařskou péči. Naštěstí pro tebe, je náš stát natolik solidární, že se dokáže postarat i o takové lidi, kteří na vše kašlou. V případě nemoci tě ani tak nenechají umřít. Ale někdo to zaplatit musí za tebe, platí to ti, co poctivě platí.
Představ si třeba, dnes už dost časté, odejdou ti ledviny. Dialýza třikrát týdně stojí jedna přes pět tisíc. Transplantace a následná péče a léky se počítá na miliony. To bys chtěl zcela zadarmo??
A z čeho máš žít, když na in. důchod nemáš nárok? Jo, náš stát je stále ještě dojná kráva i pro nemakačenky.
Důchod nedostaneš, ale ještě máš možnost, pokud si nejseš schopen si na živobytí vydělat, jít na pracovní úřad a požádat o sociální podporu. Dostaneš životní minimum, plus možná nějaké příspěvky navíc, například na náklady bydlení a podobně, ale to záleží a úřadu, co ti dají.
Já bych kašlal na jakékoliv pojištění čehokoliv, ale neplatit si sociální a zdravotní bych nikdy neriskoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny